РЕЛІГІЙНИЙ БІЗНЕС.У Німеччині католиків за несплату релігійного податку виганятимуть з церковної громади. Таке рішення ухвалив Федеральний адміністративний суд міста Лейпциг, задовольнивши позов Фрайбурзького архієпископства. Католики не зможуть мати право на сповідь, причастя та інші релігійні обряди.

Проте активісти з групи «Ми- церква» запевняють, що деякі католики припинили сплату податку через розбіжність поглядів з церквою, а не тому, що втратили віру.

«2006 року Рада з тлумачення законів постановила, що вихід з державної установи не означає відмови від переконань. Ця деталь є надзвичайно важливою. Єпископи не зможуть сказати, що відповідно з німецькими законами вихід з церкви означатиме вихід з релігійної громади».

У Німеччині церковний податок становить 8-9% від суми податку на прибуток. Система декларування релігійних переконань існує в країні від XIX століття. Ватикан вже пропонував німецьким єпископам відмовитися від системи обов'язкового оподаткування та перейти на систему добровільних пожертвувань.

Copyright © 2012 euronews