СПІВРОБІТНИЦТВО. Під час візиту до нашої держави заступник голови Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників Китайської Народної Республіки Чень Чжилі зустрілася з керівництвом України.

Президент Віктор Янукович заявив, що розвиток стратегічних відносин з КНР є одним із пріоритетних напрямків зовнішньої політики нашої держави. Він відзначив істотну активізацію двосторонніх відносин протягом останніх двох років, зауваживши, що Україна зацікавлена в подальшому ефективному розвитку цих зв’язків на високому та найвищому рівнях.

«Ключовим спільним завданням на даному етапі я вважаю створення дієвих механізмів наповнення нашого співробітництва конкретними проектами у всіх сферах, що становлять взаємний інтерес», — сказав Віктор Янукович, нагадавши, що цього року наші країни відзначають 20-ту річницю встановлення дипломатичних відносин.

Глава держави також подякував Всекитайському благодійному фондові імені Сун Цінлін за всебічне сприяння в реалізації проекту з оздоровлення у Китаї 200 українських дітей-чорнобильців у 2012 році, повідомляє прес-служба Президента.

Під час зустрічі Чень Чжилі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим сторони висловилися за поглиблення двостороннього співробітництва у торговельно-економічній, енергетичній, культурній, науковій, туристичній сферах, у галузях будівництва та інфраструктури.

Зокрема Микола Азаров наголосив на тенденції зростання товарообігу, який торік сягнув майже 10 млрд доларів i збільшується, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У свою чергу Чень Чжилі наголосила на необхідності розробки нової моделі співробітництва, щоб якомога раніше виконати поставлені керівниками країн завдання про зростання товарообігу до 20 млрд доларів.

Микола Азаров також запропонував китайській стороні активізувати обмін студентами. А у зв’язку із збільшенням в Україні інтересу до вивчення китайської мови — спільно розробити підручник для її вивчення, створивши в нашій країні спеціалізовану школу з викладанням усіх предметів китайською мовою. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»