Сьогоднішнє засідання уряду, яке відбувалося у День захисту прав дітей, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розпочав із того, що нагадав урядовцям, що всі свої рішення вони мають ухвалювати через призму та за обов’язкової уваги до дітей.

«Моє переконання — увага до дітей має бути на найвищому державному рівні, адже саме вони згодом становитимуть основу нашої країни. Саме вони продовжуватимуть будувати Україну», — зазначив він.

Тож 27 ініціатив, які розглядав сьогодні уряд, присвячено захисту дітей за головними напрямами. А саме — осилення безпеки дітей, захист від жорсткого поводження. Наприклад, посилено відповідальність за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин. Адже неприпустимо, щоб дитина могла купити електронну сигарету в будь-якому кіоску. Це толерування негативним звичкам.

Другий напрям, за словами глави уряду, — поліпшення системи догляду і виховання дітей. І головний акцент — робити все можливе, щоб діти виховувались у сім’ях, а не в інтернатах.

Також Денис Шмигаль ініціював рішення уряду, покликані поліпшити умови для виховання дітей, які залишилися без батьків, зокрема, і неповнолітніх з інвалідністю, повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

Крім того, Прем’єр повідомив, що Кабінет Міністрів ухвалює рішення щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Переконаний, що такі діти мають повне право на отримання житла від держави, тому це право необхідно реалізувати», — наголосив він.

Ще одним напрямом, за яким уряд ухвалює рішення, Прем’єр-міністр назвав створення сприятливого й благополучного середовища для виховання дитини в громаді.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»