ФУТБОЛ. Своїми прогнозами на матч 3-го туру групового турніру Ліги Європи між норвезьким «Русенборгом» і харківським «Металістом», який відбудеться сьогодні в Тронхеймі, поділилися авторитетні українські фахівці, передає ТСН.

Віталій Бордіян, колишній захисник «Металіста»

1:1. Як би зараз добре не виглядав «Металіст», у Норвегії його чекає дуже складна гра. По-перше, скандинавські команди завжди демонструють жорсткий, силовий футбол, не даючи так просто себе обіграти. По-друге, можуть внести свою лепту погодні умови та стан поля, що часто позначається на діях технічних команд.

Ще зазначу, що харків'янам варто звернути серйозну увагу на психологічну підготовку. Хлопці в останньому турі отримали важливу перемогу над «Динамо», і зараз не можна допустити, щоб у колективі мали місце розслабленість і неправильний настрій.

Сергій Шищенко, колишній нападаючий «Металіста»

1:2. В останні роки «Металіст» зарекомендував себе як міцний єврокубковий боєць з хорошою грою і пристойними виконавцями в складі. І зараз, як на мене, харків'яни повинні підтвердити свою репутацію.

Але підопічним Мирона Маркевича доведеться протистояти силовому футболу, який традиційно демонструють сіверяни. Довгі передачі, навіси з флангу - головні козирі норвежців. Хоча і комбінації вони використовують непогано. Але «металісти» за рахунок швидкості і техніки все одно візьмуть своє, здобувши перемогу.

Іван Гецко, колишній нападаючий збірної України

0:2. Думаю, сьогодні у «Металіста» не буде особливих проблем у протистоянні з «Русенборгом», адже нинішній рівень гри харків'ян у кілька разів вищий, ніж у цієї команди. Тим більше самі норвежці вже не так грізні, як кілька років тому. Так що підопічні Мирона Маркевича, на мій погляд, повернуться додому з перемогою.

Цьому не перешкодить навіть втрата одного з лідерів колективу – півзахисника Хосе Соси. Незамінних людей немає, кадровий потенціал «жовто-синіх» дозволить Маркевичу без особливих проблем компенсувати втрату.