ПОЧИНАННЯ. Наближається Великдень, з яким тісно пов’язані багато народних обрядів та звичаїв. Зберігати та популяризувати їх заповзялися молоді просвітяни Тернопільщини. 

Задля цього навіть розробили молодіжну соціальну ініціативу, яку так і назвали: «Цвіт наших традицій». До світлого пасхального свята готують не лише програму гаївок «Зав’яжемо вінець», а й відчиняють двері школи писанкарства.

Уже четвертий рік поспіль до цієї школи приходять охочі навчитися техніки розпису писанок. Цікаво, що серед  учнів не лише діти, юнаки та дівчата, а й їхні батьки. За словами прес-секретаря «Молодої Просвіти» Марії Шаплай, під час навчання «школярі», крім пізнання премудростей писанкарства, дізнаються також про українські традиції святкування Великодня, знаходять нових друзів і просто чудово проводять час.

Варто додати, що минулими роками школу писанкарства молоді просвітяни зорганізували як в обласному центрі, так і в деяких районах. Там навчалися кількасот дітей. Сподіваються, що цього року охочих буде теж чимало.

Школа писанкарства протягом двох тижнів пропонуватиме вже традиційні безкоштовні курси. Більше того, за бажання можна запросити волонтерів-писанкарів для проведення кількагодинних майстер-класів. Після завершення навчання роботи учнів представлять на спеціальній виставці.