АКЦЕНТ. Створення заготівельно-збутових молочарських кооперативів стає потужним чинником економічного та соціального розвитку села і водночас дає змогу гарантувати високу якість молочної сировини. На цьому акцентував міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Кооператив дає змогу об’єднати зусилля громади у забезпеченні якості молочної сировини, її поставки на переробні підприємства, що, в свою чергу, дасть можливість отримати гідну плату за вироблений продукт», — сказав він, додавши, що завдяки членству в кооперативі можна буде отримувати кваліфіковані консультації ветеринарів та інших фахівців.

Окремо Микола Присяжнюк підкреслив, що створення кооперативів означає забезпечення зайнятості сільського населення та підвищення рівня життя на селі. «Держава підтримує створення молочних кооперативів. Ми фінансуємо розвиток сімейних ферм, збільшення поголів’я, дотуємо ті сім’ї, які тримають корів та які залишають телят», — зазначив міністр.

За його словами, цього року в держбюджеті передбачено фінансову підтримку на створення заготівельно-збутових молочарських кооперативів у розмірі 90% вартості техніки, обладнання та устаткування вітчизняного виробництва, зокрема доїльних апаратів, танків-охолоджувачів.

Як повідомляє прес-служба Мінагропроду, практичну допомогу в створенні заготівельно-збутових молочарських кооперативів можуть надати сільськогосподарські дорадчі служби, а консультації з питань одержання фінансової підтримки надають головні управління агропромрозвитку обласних державний адміністрацій. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»