СУПЕРЕЧКИ. Компанія Varia Holdings подала в суд на Samsung за порушення прав на спосіб введення смайликів, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru.

Позивач називає себе власником патенту під заголовком «Метод і апарат введення смайликів», в якому описується система, що дозволяє швидко вводити смайлики при електронному листуванні на мобільних пристроях.

У патенті пропонується зарезервувати під смайлики окрему кнопку на клавіатурі. Коли користувач натискає на неї, відкривається меню з декількома смайлами на вибір. На думку авторів патенту, це зручніше, ніж набирати на клавіатурі по черзі всі символи, що входять в смайлик.

Позивач стверджує, що Samsung незаконно використовує даний метод у своїх мобільних пристроях. У числі апаратів, в яких було зафіксовано порушення, згадуються Samsung Nexus S і Samsung Galaxy Nexus.

ДОВІДКА: смайл в Інтернеті – піктограма з типографських символів, яка означає ту чи іншу емоцію. Смайли активно використовуються при листуванні в месенджерах і через SMS.

Нагадаємо, Samsung також веде патентну війну з Apple. Нещодавно продажу планшетів корейської компанії дозволили продавати в Австралії, хоча напередодні їх заборонили.