ПІДТРИМКА. Соціальні ініціативи Президента є важливою складовою подолання бідності в Україні. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко за результатами засідання Комітету з економічних реформ. Сергій Тігіпко нагадав, що в рамках соціальних ініціатив Президента підвищено пенсії для 12,9 млн українців, збільшено виплати військовим пенсіонерам, триває виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.

«Соціальні ініціативи Президента — дуже важливий крок для подолання бідності. Але ми не повинні на цьому зупинятися, адже багато українців продовжують жити бідно. І  2013  рік стане логічним продовженням соціальних ініціатив», — заявив урядовець.

За його словами, зокрема, планується підтримка створення центрів денного перебування для дітей-інвалідів, що дасть батькам змогу не влаштовувати таких дітей до інтернатів і водночас нормально працювати. Крім того, планується запровадження окремої бюджетної програми на центральному рівні для забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Такої програми на центральному рівні ще не було. Ми вперше її розпочнемо», — цитує слова Сергія Тігіпка прес-служба Міністерства соціальної політики.

Також планується реалізовувати житлові програми для військовослужбовців, звільнених у запас. Крім того, планується збільшення видатків на забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів та інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»