Знаний тернопільський композитор, виконавець, поет-пісняр Василь Дунець на власний ювілей у найбільшому концертному залі міста скликав «Родинне коло». На його запрошення зібралися не лише сім’я, родичі, а й творчі побратими, друзі, представники місцевої влади, шанувальники його творчості.

Майже 300 пісень створив або особисто, або у співавторстві з іншими талановитими митцями Василь Дунець. Цікаво, що кожному онукові, а їх у нього шестеро, митець присвятив пісню. Старший син Тарас приїхав на батьків ювілейний концерт із канадського Торонто. Якось тато наспівав синові мелодію, вона надзвичайно сподобалася — записав на телефон, а згодом виклав на папір і слова. Так народилася «Молитва за батьків». Презентувати вперше цю пісню на сцену разом із Тарасом вийшов тернопільський музикант Сергій Родько. Син розчулив ювіляра. У виконанні канадських українців прозвучала пісня Василя Дунця на вірші Сергія Сірого «Так, ми — українці», яку автори присвятили 125-річчю першої еміграції українців до Канади. Опісля полинули щирі вітання від його заокеанських шанувальників.

Експерт національного проекту «Книга рекордів України» Віталій Іваницький (ліворуч) вручає диплом Василеві Дунцю. Фото автора

Тисячі кілометрів з Філадельфії (США) здолав композитор і співак Ігор Сипень, аби й собі заспівати у «Родинному колі» Василя Дунця. З Іспанії приїхала Світлана Бояркевич. Київська поетка Ніна Омріяна-Бай останнім часом їздить закордонними шляхами Лесі Українки, тож на концерт свого тернопільського творчого побратима повернулася з європейських доріг. Засвідчити свою повагу й шану ювілярові вийшли на сцену гості зі столиці — поет-пісняр заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда та заслужений артист України Роман Рудий. Вразила драматизмом виконання пісні заслужена артистка України Ірина Стиць із Чернівців.

«І зіллються серця у пориві однім», — співає Світлана Бояркевич

«Музика в нього у серці, в очах», — так сказала на ювілейному вечорі про «сонячного маестро» Василя Дунця Ніна Омріяна-Бай. А відтепер — і в рекордах. Експерт національного проекту «Книга рекордів України» Віталій Іваницький вручив ювілярові диплом за встановлення рекорду країни в категорії «Мистецтво» за створення найбільшої кількості пісень, присвячених родині. Таких творів у Василя Дунця — сорок два.