ЗАБОРОНА. З 16 травня цього року американська поштова служба (United States Postal Service) припиняє міжнародну авіадоставку товарів c літієвими батареями, передає ТСН з посиланням на AIN.

Фактично, це заборона на авіадоставку споживчої електроніки (електронних книжок, смартфонів, планшетів), наприклад, замовлених і куплених на Amazon, eBay чи інших сервісах.

Про це повідомляється на офіційному сайті служби, а також – на одному з популярних сервісів доставки товарів зі США Shipito.

«З 16 травня 2012 року і до січня 2013 року поштова служба не зможе приймати пакети, що містять літієві батареї, а також електронні пристрої на літієвих батареях, адресовані для міжнародної пересилки», – йдеться в повідомленні.

Це викликано стандартами Міжнародної організації цивільної авіації (International Civil Aviation Organization) і Всесвітнім поштовим союзом (Universal Postal Union).

Обидві організації зараз забороняють пересилку літієвих батарей по повітрю. Усередині США пересилання таких товарів за допомогою місцевої авіації або наземними видами транспорту дозволене.

«Ми очікуємо, що до січня 2013 року правила міжнародної авіації зміняться щодо літієвих батарей, встановлених у персональні електронні пристрої», – йдеться в повідомленні USPS. інтернет.