У комунальних службах Запоріжжя з’явилася сучасна електротехнічна лабораторія для пошуку пошкоджень і досліджень кабельних мереж КП «Запоріжміськсвітло». За даними головного інженера підприємства Олексія Кочергіна, раніше під час виникнення пошкоджень кабельних мереж без спецтехніки роботи вели два-три дні, а то й довше. Тепер же можна оперативно усувати недоліки. Ще одна перевага — її мобільність.

Лабораторія дуже актуальна для підприємства, яке обслуговує до півтори тисячі квадратних метрів кабельних мереж, що експлуатують 30 і більше років, тому часто виходили з ладу.

— Часто доводилося шукати несправності кабельних мереж, — каже Олексій К­очергін, — а через те, що вони проходять під землею, виникали складнощі. Власної лабораторії не було, тому доводилося використовувати техніку інших підприємств. Нове обладнання дає змогу швидко визначити місце пошкодження, глибину проходження і трасування кабельної мережі. Усе це висвічується на дисплеї, з точністю до півметра визначає місце несправ­ності.