ЗАЯВА. Питання про збільшення кількості російськомовних шкіл в Києві не обговорювалося столичною владою, тому що немає відповідної ініціативи городян, заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Питання ми не обговорювали на засіданні міської ради та на колегії, тому що не було підстав для цього. Якихось активних ініціатив з боку киян у нас сьогодні немає... Є ініціатива – є реакція влади. Якщо немає ініціативи, яка може бути реакція влади?» - сказав він на брифінгу після засідання Київської міськадміністрації у Києві в понеділок, відповідаючи на питання журналістів.

При цьому він підкреслив, що для збільшення кількості російськомовних шкіл в Києві повинен бути попит з боку жителів столиці, тільки тоді київська влада буде готова розробляти відповідні пропозиції.

«Якщо буде попит, влада буде робити все для того, щоб задовольнити цей попит. Не важливо, якої мови це стосується: російської, англійської, французької, іспанської, китайської, японської», - сказав голова КМДА.

За словами Попова, є ініціативи бізнесових структур, які готові інвестувати в створення шкіл з поглибленим вивченням російської і французької мов. «Немає ніякого ажіотажу. Є деякі проекти. Я їх два назвав: французька, російська ініціатива», - повідомив голова КМДА. 

ICTV