Кабінет Міністрів у співпраці зі Львівською обласною державною адміністрацією та місцевими органами самоврядування Львівщини знайшли нарешті шлях до розв’язання проблеми утилізації твердих побутових відходів, що утворюються на території обласного центру.

Зокрема сміття з міста вивозитимуть і утилізовуватимуть на полігонах інших міст області на той час, поки Львівська міська рада ухвалить остаточне системне рішення про спосіб подальшої утилізації сміття, продукованого в місті.

Домовленості щодо прийому львівських відходів на полігонах області закріплено у Меморандумі про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони або звалища захоронення твердих побутових відходів.

Документ підписано вчора у присутності віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, який перебував із робочою поїздкою у місті Лева, головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної ради та головами міських рад області, повідомляє прес-служба урядовця.

Цьому процесу передувала низка робочих нарад під головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана й віце-прем’єра Володимира Кістіона за участі представників Львівської обласної адміністрації та органів місцевого самоврядування. Володимир Гройсман неодноразово закликав місцеву владу розв’язати проблему вивезення сміття  і наголошував, що уряд готовий надати всю необхідну підтримку задля врегулювання цього питання. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»