ТРАГІЧНА ДАТА. Під час Олімпійських Ігор 1972 року від рук палестинського терористичного угруповання «Чорний вересень» загинули 11 членів спортивної делегації Ізраїлю та один німецький поліцейський. Урочиста церемонія в присутності політиків, спортсменів та родин загиблих пройшла на військовій базі в Баварії.

«Ми ваші брати по зброї. Для нас у Баварії і в усій обєднаній Німеччині це необхідний і святий обовязок – висловити чіткий і сильний заклик до миру, свободи і надії. А також заклик зберігати і підтримувати наші спільні цінності»,– заявила віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Шарлотт Кноблох.

Фехтувальнику Дану Алону вдалося вижити під час подій, бо терористи не увірвалися до його номера. Разом з 4-ма іншими спортсменами їм вдалося втекти через балкон в той час, як їхніх колег утримували в заручниках у сусідніх кімнатах:

«Здається, що це сталося лише вчора. Почуття й досі залишаються надто живими. Надто багато емоцій, особливо коли я стою ось тут перед кімнатою номер 2. Саме це місце я обрав під час Олімпіади, і то була доля, як кажуть тут у Німеччині. І мені дуже тяжко, дуже гірко бути тут зараз», – розповідає колишній спортсмен.

Євреїв усього світу обурила відмова Олімпійського комітету провести хвилину мовчання на згадку про загиблих під час відкриття цьогорічної Олімпіади в Лондоні. 

Copyright © 2012 euronews