Запорізький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на 2017 рік запланував навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників із Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Василівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Михайлівського та Чернігівського районів. Протягом трьох днів слухачі опрацювали найактуальніші питання, такі як місце прийомної сім’ї в держсистемі влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, організація процесу встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, соціально-психологічні особливості дітей, що потребують сімейного виховання, соціальне супроводження сім’ї, яка взяла на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування.

До навчання запрошують кандидатів, які пройшли ретельний відбір спеціалістів центрів та служб у справах дітей щодо можливості виховувати дітей-сиріт у власній родині. Регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підсумками навчання надають висновок про можливість слухачів бути батьками. 

ДОВІДКА "УК"

Нині в Запорізькій області функціонує 201 прийомна сім’я, де виховують 409 дітей, та 27 дитбудинків сімейного типу, в яких зростають 176 дітей.