Дев’ятий рік поспіль у центрах зайнятості Запорізької області проводять місячники профорієнтації, протягом яких фахівці центрів спільно з представниками освіти за участю роботодавців проводять профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді, вчителів, батьків.

За офіційними даними обласного центру зайнятості, популярні серед запорізької молоді такі заходи, як квест «Країною професій», і професійно-пізнавальні екскурсії до підприємств Запорізької області. На заходах із молоддю спілкуються ветерани праці, майстри і професіонали, успішні підприємці. Учні, які остаточно не визначилися з вибором майбутньої професії, мають змогу пройти професійне діагностування на базі обласного та районних центрів зайнятості, отримати консультації, або ж спільно з фахівцями спланувати свої дії.

У PROFI-центрі проводять тренінги, професійне тестування для школярів і студентської молоді запорізьких національного та технічного університетів. Учасники заходів переконалися, що вибір професії має бути усвідомленим і відповідати потребам сучасного ринку праці. Місячник профорієнтації у Запорізькій області завершився, але питання надання якісних соціальних послуг, обізнаності й відповідального професійного вибору завжди в центрі уваги фахівців обласної служби зайнятості. Усього учасниками профорієнтаційних заходів стали до 21 тисячі осіб, з яких 17 тисяч — учні шкіл.