ТЕРАКТ. Кількість жертв вибуху в автобусі з ізраїльськими туристами, що стався у середу в аеропорту болгарського міста Бургас, зросла до семи осіб.

Міністр закордонних справ Болгарії Микола Младенов інформував, що серед загиблих є один громадянин Болгарії — 36-річний водій автобуса. Інші шестеро — громадяни Ізраїлю. Раніше повідомляли про шістьох загиблих. Понад 30  людей отримали травми різного ступеня тяжкості, їх доставили в лікарні.

Громадян України немає серед загиблих та поранених в результаті теракту в аеропорту Бургаса, повідомили «Урядовому кур’єру» в МЗС України. За словами  речника МЗС Олександра Дикусарова, наше зовнішньополітичне відомство  й надалі стежить за ситуацією та контактує з правоохоронцями Болгарії.

Офіційні особи цієї країни повідомили, що атаку, ймовірно, вчинив терорист-смертник, як видається, чоловік з американськими документами, можливо, підробленими. 

У свою чергу прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звинуватив у вибуху Іран. «Все вказує на Іран», — заявив глава ізраїльського уряду та пообіцяв дати відповідь на те, що він назвав «іранським терором», повідомляє Бі-Бі-Сі.

Глава українського уряду Микола Азаров висловив співчуття своєму ізраїльському колезі Беньяміну Нетаньягу  у зв’язку із загибеллю ізраїльських громадян унаслідок терористичного акту.