УРЯДОВІ РІШЕННЯ. У бюджеті передбачено 190 мільйонів гривень на закупівлю медичного устаткування вітчизняного виробництва. Про це під час засідання уряду сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент УНН.

«Звертаю увагу МОЗ, що пора розпочати закупівлю медичного устаткування вітчизняного виробництва, на що в бюджеті передбачено 190 млн грн. Адже мова про надзвичайно необхідне кожній лікарні в кожному районі рентгенологічне та мамографічне обладнання, а також апарати ультразвукової діагностики», - сказав М. Азаров.

Він зазначив, що аналогічна ситуація склалась і з придбанням витратних медичних матеріалів.

«Чого ж дивного, що пацієнти обурюються, коли в медичних закладах їм «пропонують» купувати бинти або медичні рукавички, або «рекомендують» робити дослідження в комерційних центрах. На жаль, найчастіше це показник байдужості і безвідповідальності чиновників різного рівня», - зауважив глава уряду.

Він відзначив, що міністерство також повинно зробити інвентаризацію медичного обладнання: того, яке встановлене в установах охорони здоров’я ІІ та ІІІ рівня і того, яке ще не встановлене.

«На жаль, у нас такі факти мають місце. За минулорічними даними установи охорони здоров’я не використовували 740 одиниць медичного обладнання на суму 322 млн грн», - зауважив прем’єр.