ЕКРАН. В Азербайджані телеглядачі зможуть дивитися зарубіжні телесеріали тільки за допомогою кабельних мереж, супутникових антен або Інтернету. Як повідомляють ЗМІ, Національна рада з телебачення і радіомовлення (НРТР) з 1 травня наклав заборону на трансляцію зарубіжних серіалів азербайджанськими телеканалами, передає УНН.

Відповідне рішення НРТР прийняв ще в кінці 2011. Голова ради Нушіреван Магеррамлі зазначив, що цей захід спрямований на розвиток місцевого кіноринку і стимулювання вітчизняних виробників телепродукції. «Зарубіжні серіали, в більшості не відповідають національним цінностям, впливають головним чином на підростаюче покоління, яке виховується в чужому йому дусі», – вважає Нушіреван Магеррамлі.

У Національній раді повідомили, що стосовно порушників введеного заборони будуть прийматися серйозні заходи. Спочатку це буде попередження, потім грошовий штраф, а злісні порушники ризикують відкликанням їх ліцензій.

Магеррамлі зазначив, що у телеканалів було достатньо часу, щоб підготуватися до нововведення. Крім того, додав він, держава на виробництво азербайджанських серіалів виділив понад 6 млн дол., і на них вже знято 15 серіалів.