У День Незалежності, 24 серпня, презентують першу експозицію новостворюваного «Музею живої української пісні».

Про це розповіла лідер київського Мистецького об’єдання «Народна філармонія», кандидат педа- гогічних наук, заслужена артистка України Руслана Лоцман.

Музей стартує як мандрівна виставка-експозиція, що «гастролюватиме» по селах і містах нашої країни. Зараз активісти «Народної філармонії» закликали всіх небайдужих приносити орга- нізаторам майбутнього музею різні речі з приватних архівів – ноти, платівки, книги, збірники пісень, аудіо- та відеоматеріали, словом, усе, що може стати експонатами та відтворюватиме історичний розвиток української пісні.

У музеї можна буде не лише переглянути експозиції. Головне – заклад має стати майданчиком для різних культурних заходів, пов’язаних з українською піснею, презентацій, обговрень, круглих столів, популярних лекцій для школярів і молоді.

Першими архівні речі передали у фонди майбутнього музею народні артисти України Ніна Матвієнко та Валентина Ковальська, доктор філософських наук Світлана Садовенко, студенти Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, багато громадських діячів столиці і просто небайдужих киян.