ТЕРАКТ. Розгубленість і страх стали першою реакцією мешканців Болгарії на повідомлення про теракт в Бургасі. Досі країна вважалася однієї з найспокійніших у світі в плані тероризму – перший і останній до вчорашнього дня теракт тут стався в 1985 році, передає ТСН з посиланням на Комсомольскую правду.

Вибух в автобусі з ізраїльськими туристами, жертвами якого стали 8 людей, а більше 30 постраждали, зайняв перші шпальти національних видань та більшість ефірного часу на ТБ. Коли перший шок трохи минув, очевидці почали ділитися подробицями страшної події.

«Автобуси горять, навколо жах, кров, трупи, поранені, розгублені люди. А нікого з представників влади все немає і немає! Дуже сильно затрималася поліція. І швидка допомога – теж. Всі приїхали мало не через півгодини!», – розповів один ізраїльтянин «Комсомольській правді»

Після вибуху автобус спалахнув, поруч загорівся ще один. Однак люди не одразу зрозуміли, що відбувається.

«Нам пощастило, ми сіли в сусідній автобус, через один від підірваного. Я почув хлопок, і нічого не зрозумів, подумав, що дві машини зіткнулися. Не було великого вибуху, інакше б у всіх машин по сусідству шибки повилітали. Ми побачили, що той автобус горить, вискочили з нашого», – зазначив Михайло з Хайфи, який прилетів на тому ж літаку.

Інші свідки теракту, навпаки, говорять про вибухову хвилю і про те, що «навіть аеропорт затрясся», «моя машина підстрибнула» тощо.

«Мене трохи на землю не повалило», – поділився один з працівників аеропорту.

Пасажири рейсу з Тель-Авіву, які після теракту залишилися на ніч в аеропорту, впевнені, що жертв могло бути набагато більше – якби злочинці обрали інший час і типа заряду. Тому вони впевнені, що "цілилися" саме в них.

«Зараз в нашій країні говорять про те, що по всьому світу має пройти ціла серія анти-ізраїльських акцій подібного роду», – розповідають ізраїльтяни.