Державний секретар КМУ Володимир Бондаренко (праворуч) знається на садівництві. Фото надане прес-службою КМУ

Якби ви побували опівдні на правому березі Дніпра, то помітили б непритаманне для цього місця пожвавлення. Уявіть картину: камінною стежкою майже до спини Володимира Великого крокує делегація ошатних чоловіків. Голуби та білочки спостерігають за цим дійством, сидячи на каштанах. Поряд з ними ділитимуть площу на п’ятачку Володимирської гірки ще 20 кленів. Їх прийшли висадити представники Кабінету Міністрів та Київської міської державної адміністрації.

Запитаєте, чому було обрано саме 20 дерев? Тому що наразі в міністерствах маємо 16 державних секретарів. Решту висадили ті управлінці, які опікуються благополуччям столиці. Виникне зустрічне запитання, а чому цей акт озеленення припав на п’ятницю? Отримаєте відповідь: бо в суботу —  День землі.

Деталі дізнаюся від Державного секретаря Кабінету Міністрів Володимир Бондаренко з усмішкою  пояснює, що це не перше його дерево. Він нагадує про майже рік дії Закону «Про державну службу» і з упевненістю заявляє, що, крім управлінської діяльності, нарешті знайдено час на духовне. Папір у вигляді документації в протоколах та ухвалених рішеннях — це спадок уряду, дерева — залишок на пам’ять нащадкам.

Дати кленам життя — узагальнена ідея всіх держсекретарів. Дії посадовців із КМДА — символічний відгук на пропозицію допомогти.

Володимир Бондаренко висаджує гостролистий клен найпершим: «Ми можемо і це робити якісно. Клен — надійне дерево з хорошою душею». Потім кладе лопату перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс: «Клен —– символ стабільності. Саме цього нашій державі не вистачає».