БРАТИ НАШІ МЕНШІ.Відповідно до правил ЄС, ви можете вільно подорожувати зі своєю кішкою чи собакою, якщо вони мають європейський паспорт тварини. Цей паспорт, який можна отримати у будь-якого ветеринара, повинен містити інформацію про вакцинації проти сказу.

Ваша тварина повинна мати електронний мікрочип або татуювання, яке застосовувалося до 3 липня 2011року, з тим самим кодом, що й у паспорті.

Паспорти домашньої тварини ЄС видаються тільки для собак, кішок та тхорів. Якщо у вас є інші домашні тварини, такі як кролики або канарки, ви повинні перевірити відповідні національні правила для цих тварин у відповідних країнах.

У паспорті собаки має бути позначка про дійсну вакцинацію проти сказу. Крім того, для в’їзду до Фінляндії, Ірландії, Мальти або Великобританії собаки повинні пройти спеціальну обробку проти солітера Echinococcus не більше, ніж за 120 годин і не менше ніж за 24 години до в’їзду в зазначені країни. Це має бути завірено ветеринаром у відповідному розділі паспорта.

Якщо вашій собаці або кішці менше трьох місяців (і вони не прищеплені проти сказу), потрібно перевірити національні правила країни, в яку їдете.

Для отримання додаткової інформації про ЄС, телефонуйте 00800 6 7 8 9 10 11.

Copyright © 2012 euronews