НОВОВВЕДЕННЯ. Українська податкова міліція ініціює створення спеціального форуму – органу оперативної співпраці між службами фінансових розслідувань різних країн. Про це заявив перший заступник полови ДПС України – начальник податкової міліції Андрій Головач під час Міжнародної конференції «Спільні зусилля компетентних органів країн Східної і Західної Європи у боротьбі з фінансовими (податковими) злочинами», яка відбувається в рамках одеського саміту податкових міліцій, передає ТСН.

«У разі підтримки нашої ініціативи, ми поставимо питання про створення робочої групи, яка якомога швидше напрацює принципи та інструменти такого форуму. По суті, він має стати своєрідним фінансовим Інтерполом, який зведе нанівець міжнародну економічну злочинність», – заявив напередодні конференції Андрій Головач.

Раніше повідомлялось, що Україна також ініціюватиме створення міжнародної електронної бази даних економічних злочинців.

Нагадаємо, що з 20 по 21 вересня в Одесі проходить 14-те засідання Координаційної ради керівників органів податкових (фінансових) розслідувань країн СНД (КРОПР).

КРОПР є органом галузевого співробітництва, що здійснює координацію діяльності компетентних відомств держав Співдружності. КРОПР виступає організаційною формою, яка забезпечує взаємодію у сфері виявлення, попередження та припинення економічних і податкових злочинів, реалізації політики забезпечення економічної безпеки. Цей орган було створено у жовтні 1999 року.