ЖИТЛО. Державна іпотечна програма доступного житла почне діяти з травня. Її реалізація дасть змогу громадянам отримати у 2012 році близько 30 тисяч квартир. 

Про це заявив заступник директора департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Володимир Височин під час «круглого столу» у четвер, передає УКРІНФОРМ.

«Державна іпотечна програма доступного житла почне діяти з травня нинішнього року. Для цього уже створено усі нормативні передумови. Залишилося зреалізувати програму практично. Місцеві органи влади зараз мають дуже ретельно попрацювати з громадянами, із забудовниками, а також із банками», – зазначив В.Височин.

За його словами, кінцева редакція порядку надання іпотечних кредитів ще не затверджена, однак цей документ був схвалений на засіданні уряду в середу. Відповідно до остаточної редакції проекту, головна умова для отримання кредиту – перебування громадян на квартирному обліку.

Володимир Височин поінформував, що для реалізації програми з держбюджету виділено 1 млрд грн, що дозволить залучити у будівництво житла до 10 млрд грн, враховуючи кошти інвесторів, держави та банківські кредити.