КІБЕР-ЗЛОЧИННІСТЬ. Кількість жертв кібер-атак перевищує 430 мільйонів осіб на рік, а це майже 14 людей за секунду. Глобальне дослідження свідчить, що 70% дорослого населення ставали жертвами таких нападів. Від сексуальних маніяків і онлайн-шахраїв до потенційних терористів: віртуальна мережа — це безмежний світ можливостей для злочинців.

Кількість інтернет-користувачів лише за одне десятиліття зросла упятеро. У цій царині панує геометрична прогресія. Суспільство стає дедалі більше залежним від світової павутини, а кібер-злочинність процвітає. Її називають прибутковішою, аніж світова торгівля наркотиками.

Існують побоювання, що терористи можуть використати кібер-зброю, щоб спустошити реальний світ. Новітня історія налічує вже щонайменше три випадки атак на стратегічні об’єкти: припинення електропостачання на Східному узбережжі США 2003 року, яке, швидше за все, було спричинене епідемічним вірусом; напад на Естонію, коли вся країна була паралізована; виведення з ладу іранського ядерного реактора, до якого, нібито, теж був причетний комп’ютерний вірус. 

Copyright © 2012 euronews