Головне управління Міндоходів у м. Києві нагадує, що податкове зобов’язання з податку на прибуток, визначене платником в поданій ним річній декларації, належить перерахувати до бюджету протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого Податковим кодексом України для подання такої податкової деклараці (згідно з нормами п. 57.1 ст. 57 ПКУ).

Отже, податок на прибуток підприємств за 2013 рік слід сплатити не пізніше 11 березня 2013 року.

Крім того, роз’яснення щодо терміну сплати податку на прибуток підприємств наведено в Узагальнюючій податковій консультації щодо особливостей подання декларацій з податку на прибуток та сплати податку у 2013 році, затвердженій наказом ДПС України від 21.12.2012 №1171.

Не зволікайте, сплатіть податок завчасно, закликає Інформаційно-комунікаційне управління столичного управління Міністерства доходів і зборів.

Благодійна допомога  не включається до складу витрат фізичної особи — підприємця

Фахівці столичного управління Міндоходів нагадують, що відповідно до 177 статті Податкового кодексу України об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи — підприємця.

До переліку витрат фізичної особи — підприємця, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності

Так, згідно із чинним законодавством витрати, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, складаються із витрат операційної діяльності, які визначаються згідно з пунктами 138.4, 138.6 — 138.9, підпунктами 138.10.2 — 138.10.4 пункту  138.10, пунктом 138.11 статті 138 ПКУ.

Витрати у вигляді коштів, добровільно перерахованих до неприбуткових організацій, відносяться до складу інших витрат, тобто не являються витратами операційної діяльності.

Таким чином, сума благодійної (спонсорської) допомоги, яка надана неприбутковій організації фізичною особою — підприємцем, не відноситься до витрат такого підприємця.

Нові рахунки для зарахування збору у вигляді цільової надбавки  до діючого тарифу на електричну та теплову енергію

Головне управління Міндоходів у м. Києві  повідомляє, що в 2014 році продовжують діяти  рахунки по зарахуванню коштів до державного та місцевого бюджетів, які діяли в 2013 році, за виключенням «Збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками» (код бюджетної класифікації 17050000), для якого згідно з листом Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві від 17.02.2014 р. № 06-08/758-2223 відкрито нові рахунки.

Датою початку здійснення операцій по виконанню державного та місцевих бюджетів у 2014 році визначено 03 березня 2014 року».

Рахунки розміщено на субсайті Головного управління Міндоходів у м. Києві у банері «Бюджетні рахунки».