На Миколаївщині вдало реалізуються та близькі до завершення десятки інвестиційних проектів. Обласна влада зацікавлена в поліпшенні сприятливого бізнес-клімату в регіоні, тож здійснюється регулярне наповнення веб-сайту «Інвестиційні можливості Миколаївщини», на якому для потенційних інвесторів та бізнес-партнерів розміщено інформацію щодо стану та перспектив розвитку області. З метою забезпечення сприятливих умов залучення й ефективного використання вітчизняних та іноземних інвестицій для розвитку економіки при облдержадміністрації  діє рада вітчизняних та іноземних інвесторів. А згідно з програмою соціального та економічного розвитку «Миколаївщина-2014» визначено 57 найвагоміших пропозицій інвестиційного розвитку.

Пріоритетами інвестування в економіку області сформульовано проекти, що спрямовані на створення нових робочих місць з упровадженням імпортозамінного виробництва, розвитком транспортної, енергетичної та муніципальної інфраструктури, удосконалення інфраструктури морських перевезень, підвищення енергозбереження та енерго?ефективності, наукоємні проекти.

На стадії завершення сьогодні — будівництво заводу з виробництва пористого бетону автоклавного твердіння в м. Вознесенську з обсягом інвестицій у 34 мільйони гривень. Тут створено 130 робочих місць, кількість яких згодом сягне 250. В перспективі планують відкрити супутнє виробництво — виготовлення клею для бетону. Також у Вознесенську взялися до реалізації енергоощадних соціальних проектів: будівництво когенераційної станції; переведення житлових будинків та квартир на індивідуальне опалення; переведення п’яти котелень на альтернативні види палива; встановлення електрокотлів у п’яти дитячих бюджетних закладах; встановлення сонячних батарей у трьох дитячих садках. Відповідно очікують значної економії бюджетних коштів від впровадження енергоощадних технологій.

Чим більше суден заходить у порт, тим більші в нього шанси на модернізацію. Фото з сайту admzr.mk.ua

В Жовтневому районі фермерське господарство «Органік Сістемс» холдингу «Агроф’южн» будує внутрішньогосподарський комплекс з переробляння томатів. Проект вартістю 200 мільйонів гривень дасть можливість створити 300 робочих місць в період переробляння томатів.

Максимально сприяє влада впровадженню масштабних інфраструктурних інвестпроектів у морегосподарському комплексі, в тому числі на засадах державно-приватного партнерства. Серед них — реконструкція Бузько-Дніпровсько-Лиманського каналу; будівництво глибоководного гирлового порту «Очаків» у Дніпровському лимані на базі ТОВ «Порт Очаків»; будівництво Ліхтеровочного морського термінала Бузько-Дніпровського басейну в акваторії Миколаївського морського торговельного порту; збільшення потужностей ТОВ «Морський спеціалізований порт «НІКА-ТЕРА»; створення універсального перевантажувального комплексу на причалі №8  ДП «Миколаївський морський торговельний порт».

 Цікавить великий бізнес і розвиток галузі тваринництва. Так, в області триває робота з будівництва нових тваринницьких комплексів, пріоритетним вважається розвиток великотоварного виробництва продукції тваринництва. Подібні комплекси будують та вже діють в Новобузькому, Кривоозерському, Березанському, Арбузинському, Очаківському, Новоодеському та Доманівському районах.

Втім, існують і проблемні питання, після вирішення яких до області прийде великий бізнес. Так, у Жовтневому районі слід провести реконструкцію трансформаторної підстанції та електромереж з метою забезпечення зростаючого попиту на електроенергію. Гостро стоїть питання будівництва залізничної колії від ТОВ «Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА» та об’їзної автодороги в обхід м. Миколаєва. В разі будівництва підвищиться пропускна спроможність залізничного та автомобільного сполучення до заводів, зменшиться навантаження на основні магістральні автодороги обласного центру.