Підопічні Мірчі Луческу не зуміли здолати «Волинь» у Луцьку і втратили друге місце в турнірній таблиці. Волиняни досягли позитивного результату завдяки самовідданій грі в обороні. Варто відзначити передовсім воротаря Богдана Шуста, який більшу частину своєї кар’єри провів саме в «Шахтарі». А рахунок 0:0 знову перемістив у зону Ліги чемпіонів «Дніпро». Тож інтрига стосовно «срібла» нинішньої першості зберігатиметься найімовірніше до очної зустрічі команд у передостанньому турі першості.

Водночас шанси «Шахтаря» на шосте поспіль чемпіонство перейшли в розряд теоретичних, адже за чотири тури до фінішу відставання від «Динамо» становить комфортних для киян сім очок. Гра в Києві проходила з повною перевагою господарів поля, які відкрили рахунок на 12-й хвилині: гол забив Артем Кравець. А до закінчення перших півгодини перевага киян на «Олімпійському» вже була розгромною…

Євген Селезньов долучився до еліти голеадорів-сотенців. Фото з сайту 112.ua

У неділю «Дніпро», номінально перебуваючи гостем на домашньому стадіоні, під акомпанемент дощу забив «Чорноморцеві» три сухих м’ячі. Один із них став сотим голом Євгена Селезньова в чемпіонатах України. Утім наставник дніпропетровців Мирон Маркевич критично висловився про дії своїх

підопічних у цьому поєдинку. А ще слушно нарікав на коротку лаву запасних своєї команди, яка вже завтра в Італії вийде на перший півфінальний поєдинок Ліги Європи проти «Наполі». Як відомо, у розіграші Ліги Європи сезону 2012/2013 дніпропетровці й неаполітанці грали в одній групі, яку оглядачі називали «групою смерті». Тоді «Дніпро»

неочікувано для багатьох посів перше місце. Зокрема команда, очолювана Хуанде Рамосом, обіграла по два рази ПСВ та АІК і виграла домашній матч у «Наполі» та поступилася на виїзд. За два з половиною роки багато чого змінилося. В обох колективах нові головні тренери. Немає вже таких провідних гравців, як Кавані в італійців і Джуліано в українців. До того ж лівий захисник дніпрян Стрініч тепер перебуває в таборі суперника (щоправда, проти «Дніпра» не зіграє). У Серії А «Наполі» нині посідає четверту сходинку, відстаючи від «Лаціо» на 4 пункти. Утім навряд чи неаполітанці здобудуть хоча б «бронзу». Тому всі сили вони спрямують на гідний виступ у Лізі Європи — Рафа Бенітес звик колекціонувати трофеї!  «Дніпру» слід сподіватися на надійність своїх оборонців, стабільність Ротаня і Канкави, мотивацію Селезньова, досвід і нестандартність Коноплянки, зрештою — жагу Лучкевича. На дев’яносто хвилин доведеться забути і про програш «Шахтареві» у першому матчі півфіналу Кубка України і про хитку поки що перевагу в турнірній таблиці.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 22-й тур

Олімпік — Металург З    — 0:0

Іллічівець — Карпати — 1:0 
Гол: Гринь (48)

Зоря — Металург Д — 4:2
Голи: Будківський (6), Караваєв (36), Білий (47), Тотовицький (69), — Мораєс (54-пен.), (77)

Металіст — Ворскла — 0:2 
Голи: Громов (47), Ковпак (66)

Чорноморець — Дніпро — 0:3
Голи: Калинич (32, 44, пен.), Селезньов (76)

Динамо — Говерла — 6:0
Голи: Кравець (12, 28), Ярмоленко (20, 30, пен.), Сидорчук (41), Теодорчик (73)

Волинь — Шахтар — 0:0

Турнірне становище лідерів:

1. Динамо — 56 очок;
2. Дніпро — 50;
3. Шахтар — 49;
4. Зоря — 37;
5. Ворскла — 32;
6. Металіст — 30.