У березні 2012 року під гарячу руку «Барселони» потрапив німецький «Байєр». На шляху до Кубка чемпіонів каталонці в рідних стінах у буквальному сенсі цього слова розтрощили команду з провінційного Леверкузена — 7:1. Справжній бенефіс на «Камп Ноу» влаштував Ліонель Мессі. До цього моменту налічувалося з десяток гравців, яким вдавався покер у матчах основного турніру Ліги чемпіонів. Форвард збірної Аргентини встановив новий орієнтир — п’ять разів змушував гостей розпочинати гру з центра поля.

Поки що лідер гонки бомбардирів Адріано випереджає форварда «Барселони» Мессі на 5 забитих м’ячів. Фото УНIAН

Два з половиною роки потому такий дивовижний трюк вдався Луїсові Адріано. У білоруському Борисові підопічний Мірчі Луческу повторив досягнення чотириразового володаря «Золотого м’яча». А в дечому і перевершив знаменитого південноамериканця. Бразильський форвард донеччан продемонстрував фантастичну скорострільність: чотири м’ячі він забив протягом 17 хвилин. Це найкращий результат в історії.

Побиття чинного чемпіона Білорусі продовжилося і в матчі-відповіді на «Львів Арені». Хет-трик у виконанні Луїса Адріано, а також голи Даріо Срни та Алекса Тейшейри підтвердили беззастережну перевагу українського чемпіона. Тепер навіть нічия в наступній зустрічі проти іспанського «Атлетика» гарантує гірникам вихід до стадії плей-оф. А Луїс Адріано вийшов у лідери цьогорічної бомбардирської гонки чемпіонської Ліги — на його рахунку 9 забитих м’ячів.

— У тих складних умовах, в яких ми зараз живемо і граємо, дуже важливо, щоб команда пройшла далі й виступала в Європі навесні, — зазначив після фінального свистка головний тренер гірників Мірча Луческу. —Природно, результат відповідає тому, що відбувалося на полі. Певною мірою полегшило завдання те, що суперник після вилучення гравця залишився удесятьох. Задоволений тим, що хлопці не зупинилися, а до кінця нарощували швидкість. Віддячили львівській публіці за неймовірну підтримку. Тепер чекаємо наступної гри. Сподіватимемося, що така сама атмосфера пануватиме на трибунах на грі з «Дніпром», яка відбудеться наступної неділі.

Для нас надзвичайно важливо посісти перше місце в своїй групі. По-перше, це дає змогу провести перший матч 1/8 фіналу на виїзді. По-друге, в такому разі нам вдасться уникнути в лютому наступного року побачення з континентальними грандами — «Реалом», «Барселоною», «Баварією» та ПСЖ. Тому потрібно обігравати в рідних стінах іспанський «Атлетик», а на фініші в очному протистоянні з «Порту» вирішувати, хто стане переможцем нашого квартету. Зараз доводиться жалкувати про ті два м’ячі, які ми пропустили в кінцівці домашньої зустрічі з португальцями.

За два тури до фінішу групових турнірів путівку до весни забезпечили собі німецька «Баварія», іспанська «Барселона», французький ПСЖ, а також португальський «Порту».

Лідер «Барселони» Ліонель Мессі наздогнав іспанця Рауля в списку кращих бомбардирів Ліги чемпіонів. Форвард каталонців у матчі 4-го туру з «Аяксом» на 76-й хвилині оформив дубль — 2:0. Для аргентинця цей гол став 71-м у рамках головного клубного турніру Старого Світу.