Зірки мадридського «Реала» — Ікер Касільяс та Серхіо Рамос, один з лідерів «Барселони» Жерар Піке. Якщо скласти докупи матчі, які ця славетна трійця провела в складі «Червоної фурії», вийде приголомшлива цифра — 330 поєдинків. Але, мабуть, ще жодного разу в житті вони не почувалися так кепсько, як увечері 13 червня, залишаючи поле стадіону в Салвадорі. Футбольний світ ще довго обговорюватиме сенсаційний розгром, який «летючі голландці» влаштували піренейцям.

Жодного разу в історії світового футболу чинні чемпіони світу не програвали на мундіалі з таким великим рахунком. А востаннє збірна з Піренеїв пропускала в свої ворота п’ять м’ячів 64 роки тому — на Кубку світу-1950 в тій же Бразилії.

На 63-річного наставника іспанців Вісенте дель Боске боляче було дивитися. У другому таймі його підопічні в ігрових діях припустилися 29% браку. На такому рівні, наприклад, грали навесні футболісти сімферопольської «Таврії», які вилетіли з Прем’єр-ліги.

Завтра Іспанію чекає зустріч з чилійцями, які на старті впевнено перемогли команду Австралії. Навіть нічия в цьому матчі практично залишає тріумфаторів трьох останніх престижних турнірів за бортом нинішнього футбольного свята.