ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

У найближчих турах команду Романа Григорчука екзаменуватимуть гірники і динамівці

Серед клубів, які розпочали весняну частину чемпіонату із двох перемог, особливу увагу привертає головний претендент на Лігу Європи. Футболісти «Чорноморця» востаннє програвали торік 6 жовтня в Маріуполі. Після цього Дмитро Безотосний та його партнери видали блискучу серію: у дев’яти наступних турах вони здобули 8 перемог і раз зіграли внічию. Ще один дуже характерний штрих до симпатичного портрета моряків: лише два пропущені м’ячі на цьому відтинку турнірної дистанції.

Минулої суботи моряки здобули надзвичайно важливу зі стратегічної точки зору перемогу у Львові. Їм довелося відіграватися після точного пострілу капітана прикарпатців Ігоря Худоб’яка. З відповіддю гості не забарилися: Бурдужан і Джедже двічі змусили капітулювати воротаря Богатінова: 2:1. Цікаво, що дует досвідчених новачків одеситів Максим Шацьких і Артем Старгородський другий матч поспіль залишається на лаві запасних.

— «Карпати» — серйозний суперник, і тим цінніші три очки, які ми здобули у Львові, — розказав після фінального свистка Роман Григорчук. — Складаючи план на гру, ми виходили з того, що підопічні Ніколи Костова — атакуюча команда. А такі колективи інколи забувають про фазу оборони. Наш мета — наздогнати і випередити у турнірній таблиці «Динамо».

 

Івуарієць Джедже (ліворуч) приніс морякам четверту перемогу поспіль. Фото УНІАН

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 20 тур

Металург Д — Іллічівець — 0:0

Металург З — Таврія — 0:1
Гол:
Гуменюк (77)

Кривбас — Зоря — 3:0 
Голи:
Самодін (26, 64),  Вернидуб (59, автогол)

Карпати — Чорноморець — 1:2 
Голи:
Худоб’як (50) —  Бурдужан (61), Джедже (71)

Говерла — Дніпро — 0:1
Гол:
Петров (70, автогол)

Ворскла — Шахтар — 0:1 
Гол:
Адріано (19)

Волинь — Динамо — 0:2
Голи:
Ярмоленко (50),  Гармаш (70)

Арсенал — Металіст — 1:2
Голи:
Мартинюк (7) —  Соса (2), Жажа (12)

Лідери:

Шахтар — 57 очок,

Дніпро — 44,

Металіст — 42,

Динамо — 41,

Чорноморець — 36.

Бомбардири:

Мхітарян (Шахтар) — 18 м’ячів

Ідейє (Динамо) — 13