На передматчеву прес-конференцію головний тренер гостей Сергій Ребров прийшов разом з віце-капітаном команди Андрієм Ярмоленком. Атакуючий вінгер українського чемпіона став одним із головних героїв нещодавнього протистояння збірних України та Словенії у відборі на Євро-2016. 26-річний гравець київського «Динамо» забив прекрасний м’яч на полі «Арена Львів»,  а за два дні зумів відзначитися й у матчі-відповіді в Мариборі.

— Збираєтесь продовжити результативну серію у вирішальному двобої проти «Порту»? — Запитав лідера біло-блакитної дружини оглядач «Урядового кур’єра».

Ярмоленко — Гонсалесу: назабивали ми Касільясу… Фото з сайту uefa.com

— Був би радий засмутити і нинішнього воротаря португальців, славнозвісного Ікера Касільса, — зазначив Ярмоленко. — Хоча мушу зізнатися:  у п’ятому турі Ліги чемпіонів перемога нам потрібна як ковток свіжого повітря. Хоч би хто був автором голів, головне для нас — здобути на чужому полі три очки.

Фантастична зарядженість на гру, дивовижний емоційний підйом — усе це дало змогу підопічним Сергія Реброва на стадіоні «Драгау» показати свій найкращий футбол нинішнього року. Путівку на фінальний турнір чемпіонату Європи-2016 у Франції разом з партнерами по збірній здобував чарівний трикутник гравців середньої лінії: Денис Гармаш і два Сергії — Рибалка і Сидорчук. У центрі захисту бездоганно діяв Євген Хачеріді. На вістрі атаки виблискував Ярмоленко, якому вдало асистував Артем Кравець. Провідні виконавці національної дружини, повернувшись до рідного клубу, підтвердили свій величезний потенціал: обіграли грізний «Порту» і однією ногою опинилися серед 16 найсильніших клубів Старого Світу. Нагадаю, що у весняній стадії найпрестижнішого турніру київські динамівці востаннє грали в 1999 році під керівництвом Валерія Лобановського.

На фініші групового турніру «біло-блакитні» вдома зіграють з аутсайдером квартету — чемпіоном Ізраїлю, який у попередніх п’яти зустрічах не здобув жодного очка і забив у ворота суперників лише один м’яч із пенальті. Якщо 9 грудня Андрій Ярмоленко і його партнери обіграють гостей і наберуть 11 очок, вони гарантовано виходять у стадію плей-оф. Компанію киянам складе переможець пари «Челсі» — «Порту».

Якщо ж поєдинок у Лондоні завершиться внічию, три клуби фінішують з 11-ма набраними очками. Тоді доведеться рахувати різницю забитих і пропущених м’ячів у матчах за участі «Динамо», «Порту» і «Челсі». Перевага буде на боці українського чемпіона: у нас плюс 1, у «Челсі» — 0, у португальців — мінус 1. Таким чином, перемога динамівців у Києві та нічия в Лондоні виводять команду Реброва на перше місце квартету G.

А перші учасники плей-оф нинішнього розіграшу вже відомі. Це — англійський «Манчестер Сіті» та іспанський «Реал», німецька«Баварія»,  іспанська«Барселона» та російський «Зеніт». 

ПРЯМА МОВА

Сергій РЕБРОВ,  головний тренер «Динамо»:

— Тактичний план гри виконано відсотків на 90. Португальському чемпіону, який вирізняється надійним контролем м’яча та комбінаційною грою, ми не дали створити чимало моментів. Динамівці нічого не робили нового: так само ми граємо і в чемпіонаті України — компактно і агресивно. Усі хлопці терпіли до кінця, хоча сил уже бракувало. Я радий, що вони були на полі «Драгау» однією командою. 

Хулен ЛОПЕТЕГІ, 
головний тренер «Порту»:

— Причина нашої поразки не в психології, а в суто футбольних аспектах. Удача, везіння — усе це було цього вечора на боці суперника. Нам дуже не пощастило, коли в наші ворота влетів другий м’яч. Чи здивував мене Сергій Ребров? Ні, кияни зіграли так, як ми і передбачали. Наша команда зробила все що можна. Звісно, втратили хватку після пенальті. За два тижні докладемо максимум зусиль, щоб перемогти в найважливішому матчі року — в Лондоні проти «Челсі».

Юрій РОМАНЧУК
для «Урядового кур’єра», Порту — Київ 

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів, 5 тур

Група G

Порту — Динамо —  0:2
Голи: Ярмоленко (34, пен.), Гонсалес (65)

Маккабі — Челсі — 0:4
Голи: Кейхілл (20), Вілліан (73), Оскар (77), Зума (90+3)

                    І     В     Н     П     М     О

Порту         5     3     1     1     9—6   10

Челсі          5     3     1     1     11—3  10

Динамо      5     2     2     1     7—4   8

Маккабі     5     0     0     5     1—15  0

9 грудня. Динамо — Маккабі,

Челсі — Порту