ДОЛЯ

У Миколаєві зіграли весілля молодята з обмеженими фізичними можливостями

Особливо зворушливою була ця церемонія в Палаці урочистих подій. Все як у всіх, — білосніжна сукня нареченої та класичний костюм жениха. Після офіційної церемонії молодята повінчалися в кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці. А незвичним можна назвати весілля, бо одружувалися молоді люди, які волею долі стали інвалідами. Ольга й Віталій сьогодні в змозі пересуватися виключно за допомогою візків. Як повідомили в управлінні архівної роботи та урочистих подій Миколаївської міської ради, подібний випадок — перший у цьому році, але, як там сподіваються, не останній.

Ольга Славінська та Віталій Виноградов зустрілися в санаторії Слов’янська, що на Донеччині, де разом проходили курс реабілітації. Там і спалахнула іскра кохання.

Віталій родом із Донецька, гірничий інженер. Після завершення навчання у Донецькому державному технічному університеті працював у шахті, гірничим майстром на ділянці видобутку, допоки одного разу не трапилася біда — обрушилася порода. Всі, хто був поруч залишилися живі-здорові, тільки Віталій ось уже три роки прикутий до інвалідного візка. Оля потрапила в автомобільну катастрофу десять років тому. Тоді їй було лише 16. Але дівчина знайшла в собі сили і мужність, щоб жити, вчитися, обрати професію до душі, будувати своє майбутнє. Сьогодні вона — студентка-третьокурсниця факультету психології Миколаївського національного університету ім. В. Сухомлинського.

Попри складні випробування, що випали на долю двох молодих людей, вони не втратили оптимізму, віри у власні сили, надії на щасливе майбутнє. В їхньому житті і сьогодні вистачає радісних моментів. Це, по-перше, спілкування з друзями і близькими людьми. Є улюблені заняття, від яких отримують велике задоволення. Для Ольги — це танці. На одному з недавніх свят вона чудово танцювала вальс. Захоплюється дівчина і вишиванням, роботи роздає друзям і знайомим. Віталій, який тепер остаточно переїхав до Миколаєва, встиг обрати заняття і для себе. Вирішив, що займатиметься настільним тенісом в обласному центрі фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт». Головне — вони поряд, а разом набагато легше влаштуватися у все-таки прекрасному житті.