СВІЖИЙ ПОГЛЯД 

У Чернігівському колегіумі презентували портрети відомих особистостей у стилі фентезі
 

Затяті толкієністи можуть тріумфувати: у Чернігові виявлено зоряних ельфів. Про цю гілку дивного народцю прихильники фантастичних історій ще не читали. Адже її  знайшли не письменники, а харківська художниця Ніколіна Бакуменко. І, звісно, вона все намалювала.

«Андрій Шевченко»: володар «Золотого м'яча» грає як по нотах. Фото автора

За оригінальною версією, зоряні ельфи з паралельної реальності прогнозують життя майбутніх VIP-персон. Тож не дивно, що вони мають їхні дитячі обличчя. А ще оточені різними символами та атрибутами. Приміром, ельф Андрія Шевченка стоїть біля музичного інструмента (є у гравців така приказка, що одні носять піаніно самі, за других це роблять інші), а поруч кумедні звірятка полірують  золотого футбольного м’яча. Зафіксовані біля фонтана ельфи  братів Кличків мають боксерські рукавиці й порцеляновий сервіз, Арнольда Шварценеггера — гантелі та вітамінний набір овочів і фруктів, королеви Єлизавети ІІ — корону, трон, скіпетр і клубочки ниток кольору британського прапора…

«Брати Клички»: їм судилися рукавички

«Ми можемо простежити весь їхній шлях, уявити, як усе могло скластися, якби це був інший ельф», — каже майстриня, яка стала основоположницею нового художнього стилю — парасимволізму. Її оригінальний творчий доробок виставляли у багатьох країнах, а окремі твори зберігаються  в Національному російському музеї портрета та в багатьох вітчизняних і закордонних приватних колекціях. 

«Королева Єлизавета II»: вона завжди знала, які ниточки слід потягнути