Відставання дніпропетровців від  гірників скоротилося до  двох очок, отже доля другого місця у чемпіонаті й путівки до Ліги чемпіонів на наступний сезон вирішуватиметься за тиждень в останньому турі змагань.

Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич, коментуючи суботній матч, зокрема зазначив: «Для нас головним завданням було показати хорошу гру. Напередодні я сказав, що ми не використовуватимемо футболістів, які зіграють у середу. Самі розумієте, щоб ніхто не травмувався.

Особливо це стосується лінії оборони. Футболісти, які  вийшли, проявили характер. І молоді, й досвідчені. Сьогодні був сплав досвіду й молодості. Я радий, що команда перемогла дуже непростого суперника, і настрій у нас хороший.

Звісно, з’явився шанс у боротьбі за друге місце, і ним слід  скористатися. Зараз думаємо про середу».

Справді,  вже завтра вся Україна серцем буде на варшавському «Народовому стадіоні», де «Дніпро» гратиме найважливіший поєдинок у клубній кар’єрі. Чинний володар кубка Ліги Європи іспанська «Севілья» — суперник сильний, однак і підопічні Мирона Маркевича — вже давно не хлопчики для биття.

Щодо перебігу суботньої гри з «Шахтарем», особливо хотілося б виокремити переможну крапку в матчі. Її, як відомо, поставив молодий та перспективний Лучкевич — головна надія збірної України серед гравців віком до 20 років на чемпіонаті світу в Новій Зеландії, який стартує вже наприкінці травня в Окленді. І хоч би як закінчився цей сезон, уже треба дбати про перспективу.

Щодо інших матчів і ймовірних змін у підсумковій турнірній таблиці, варто зазначити таке. «Зоря» і «Ворскла» продовжили переможні серії й заочну боротьбу за четверте місце. А календар чемпіонату ніби спеціально подарував уболівальникам вирішальний матч за 4-те місце в завершальному турі. Команди зіграють у Запоріжжі 29 травня, і підопічним Юрія Вернидуба буде достатньо зіграти внічию. Нагадаємо, що «Ворскла»  може похвалитися не тільки фінішем у четвірці, а й  бронзовими медалями незалежного чемпіонату. А ось великі перемоги луганців — у далекому минулому. У чемпіонатах України чорно-білі ще жодного разу не перебували на настільки високих позиціях.

А доки команди штурмують вершини, що дадуть змогу грати на євроарені, вітчизняна федерація футболу має намір звернутися до

УЄФА по дозвіл проводити єврокубки в Полтаві, Дніпропетровську та Черкасах. Але для цього треба переконати УЄФА в тому, що ми здатні гарантувати безпеку на матчі будь-якого рівня.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 25-й тур

Олімпік — Волинь — 1:3

Голи: Лисенко (60) — Бікфалві (23),  Бабатунде (72), Кобахідзе (75)

Металург Д — Говерла — 0:0

Дніпро — Шахтар — 3:2  

Голи: Матеус (22), Безус  (64),  Лучкевич (81) — Тейшейра  (7, 27)

Металіст — Іллічівець — 3:1

Голи: Болбат (37, пен.), Прийомов  (65, пен., 80) — Чурко (20, пен.)

Карпати — Динамо — 0:1 

Гол: Кравець (58)

Металург З — Зоря — 0:1     

Гол: Любеновіч (49)

Ворскла — Чорноморець — 2:0

Голи: Громов (19),  Ковпак (43)

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»