Останнього дня літа Президент Петро Порошенко вирушив до Донецької області. Його робоча поїздка розпочиналася церемонією відкриття Центру надання адміністративних послуг Маріупольської міської ради. Цей крок глава держави назвав запорукою прозорості та відкритості влади передовсім до боротьби з корупцією та бюрократією з використанням новітніх цифрових технологій.

«Центр надання адміністративних послуг — це новий символ Маріуполя, символ прозорої й ефективної влади — як державної, так і місцевої. Мені приємно, що це обличчя української влади», — зазначив Петро Порошенко.

До речі, завдяки робочій поїздці на Донеччину Президент хотів бодай частково розв’язати військові проб?леми та розпочати вирішувати питання відновлення регіону. Саме тому представники Центру надання адміністративних послуг Маріупольської міської ради почули з вуст глави держави інформацію, що вони мають демонструвати відкритість і прозорість своєї роботи. Нова адміністративна установа покликана полегшити донеччанам життя. Зокрема вона опікуватиметься тим, щоб місцеве населення не вистоювало місячні черги для отримання тієї чи іншої послуги.

Маріупольці вкотре довели, що їхнє місто справді українське! Фото з сайту president.gov.ua

«Вони одразу ж вирішуватимуть те, на що люди чекали днями, ночами, тижнями або місяцями. Усі кабінети будуть прозорими. Думаю, що це дуже правильна позиція», — цитує слова Петра Порошенка департамент прес-служби АП.

Глава держави особливо наголосив на тому, що донеччанам потрібно дати змогу отримувати не лише послуги, які надає місцева влада. «Тут мають бути і фіскальна служба, і пожежники. Паспорти слід видавати також. Усі питання, з якими стикається людина, стосуються і дій влади — місцевої чи центральної, тож мають бути сконцентровані саме тут. Це майбутнє нашої держави, — означив позицію Петро Порошенко. — Мені приємно, що за два роки ми кардинально змінюємо державу».

Опісля Президент нагадав про офіційний початок роботи системи електронного декларування 31 серпня о 23.59. Він розповів, що напередодні керівник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомив про готовність такого сертифіката. 31 серпня документ вручили представникам Національного агентства з питань запобігання корупції. Представникам ЗМІ Петро Порошенко заявив щодо цього питання: «Програму кардинально перероблено».

У другій половині дня глава держави відбув до металургійного комбінату «Азовсталь». Там він ознайомився з роботою доменної печі №4 після капітального ремонту. Глава держави нагадав присутнім, що реконструкція доменної печі розпочиналася за тиждень після того, як проросійські бойовики залишили Маріуполь. Уже нова доменна піч, на його думку, стала ефективнішою, продуктивнішою і працює з дотриманням набагато вищих екологічних стандартів.

Окрім цього, Президент наголосив на важливості залучення інвестицій. Передовсім це дасть змогу підвищити соціальні стандарти та забезпечити нові робочі місця. «Вітчизняні та іноземні інвестори своєю гривнею, доларами та євро голосують за українське майбутнє», — додав він, а потім акцентував на важливості успішного досвіду реалізації інвестиційного потенціалу та сприяння в цьому металургійного комбінату «Азовсталь».

Глава держави встиг урочисто відкрити реконструйований дитячий садок «Аліса» в селі Мангуш. Своє звернення до селян Петро Порошенко розпочинав словами-привітаннями. Він не забув додати, що місцева громада чекала на реконструкцію та відновлення роботи дошкільного навчального закладу понад два десятиліття.

«Що чекають жителі Донбасу? Перше — це мир. Головне, щоб не стріляли. Друге — ефективна влада. І третє — робочі місця», — продовжив тему Петро Порошенко.

Він підкреслив, що повністю модернізований дитсадок — символ миру, який підтверджує ефективність співпраці громади й держави. За приклад наводив дії представників місцевої влади, зокрема голови військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського і багатьох місцевих депутатів. Вони ініціювали та спільно запровадили програму для відновлення інфраструктури Донбасу з обсягом фінансування три мільярди гривень. Завдяки втіленню в життя кількох пунктів, прописаних у програмі, в цей дитячий садок вдалося вдихнути нове життя.