Сьогодні матчем «Порту» — «Динамо» українські клуби розпочинають черговий єврокубковий тур, а минулими вихідними на футбольних полях України відбулися поєдинки 15-го туру чемпіонату країни серед команд Прем’єр-ліги, у якому лідери перегонів здобули переконливі перемоги, виступаючи напіврезервними складами. Тренери дали змогу відпочити лідерам і передовсім гравцям національної збірної, справедливо завваживши, що команди такого класу мають використовувати значно більше виконавців.  Резервісти «Динамо» і «Шахтаря» із завданням впоралися на загальні 7:0.

Жуніор Мораес (№11) був одним із найактивніших у складі киян. Фото УНIAН

Тим часом гра в Одесі між «Чорноморцем» і «Дніпром», хоч і  проходила з ігровою та територіальною перевагою гостей, які мали безліч моментів,  аби відкрити рахунок, завершилася нульовою нічиєю. Тож луганській  «Зорі» завдяки реалізованому в другому таймі пенальті  і перемозі  над місцевим «Металістом» вдалося зрівнятися з дніпропетровцями за набраними очками: боротьба за бронзові нагороди  першості  може бути не менш цікавою за змагання підопічних Сергія Реброва і Мірчі Луческу.

З перших хвилин харківської зустрічі  ініціативою заволоділа луганська команда. Колектив Юрія Вернидуба час від часу непогано комбінував поблизу воріт Худжамова і створив у першій половині зустрічі два гольових моменти. Однак м’яч після удару Караваєва у результаті м’якої передачі Каменюки з лівого флангу знайшов стійку, а в другому епізоді після зрізки Довгого команду виручив Худжамов.

У перерві наставник «Зорі» зробив заміну, випустивши на поле Любеновіча замість Ліпартії. Швидкості командним діям луганчан це не додало, але саме досвід цього півзахисника забезпечив

команді гостей важку перемогу в Харкові. На 68-й хвилині після чергового навісу до володінь «Металіста» Рудика в боротьбі порушив правила, арбітр відправив гравця харківського клубу на передчасний відпочинок і призначив 11-метровий удар. Любеновіч упевненим ударом з точки розвів м’яч і голкіпера по різних кутах воріт.

Не встигла «Зоря» відсвяткувати взяття воріт харків’ян, як склади команд вирівнялися: на 72-й хвилині Каменюка грубо зіграв високо піднятою ногою проти Прийомова і тепер пропустить наступний матч. У таких умовах підопічні Олександра Севідова мали шанс організувати фінальний штурм воріт «Зорі», аби вирвати бодай нічию. Однак аутсайдерові чемпіонату не вистачило на це сил, повідомляє офіційний сайт ФФУ.  А головний інформаційний ресурс луганської «Зорі»  наводить слова головного тренера команди Юрія Вернидуба: «Хотілося б, щоб гра була цікавішою. Можливо, тому, що в цьому тренувальному циклі не було сімох наших збірників. У них, гадаю, пішло дуже багато емоцій на матчі зі Словенією. Це не той чинник, який мав  вплинути на гру. Однак було видно, що бракує агресії. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 15-й тур

Металіст — Зоря — 0:1
Гол: Любеновіч (69, пен.)

Металург — ФК Олександрія — 0:2
Голи: Запорожан (73 пен.), Іздебський (80 авт.)

Сталь — Карпати— 1:1
Голи: Адамюк (25) — Гуцуляк (57)

Чорноморець — Дніпро — 0:0

Олімпік — Динамо — 0:3
Голи: Мораес (25), Гармаш (45+1), Гусєв (70, пен.)

Шахтар — Волинь — 4:0
Голи: Марлос (19, 38), Ісмаїлі (32), Гладкий (67)

Ворскла — Говерла — 2:1
Голи: Шиндер (23, 50) — Сергійчук (19)

Турнірний стан лідерів:
1. Шахтар — 
37;
2. Динамо — 37;
3. Дніпро — 28;
4. Зоря — 28;
5. Ворскла — 22;
6. 
Волинь — 21;
7. Карпати — 18.