РИНОК

Президент Віктор Янукович узяв участь  в урочистому відкритті XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013»

Перед відкриттям заходу глава держави оглянув кілька павільйонів, де були представлені наукові напрацювання в галузі АПК. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк доповів Президенту про стан реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 роки в аграрному секторі. Він повідомив, що основні напрями цієї програми — створення ефективних механізмів обороту земель сільськогосподарського призначення та вдосконалення законодавства у цій сфері, а також розвиток тваринництва.

Микола Присяжнюк звернув увагу на соціально-економічний розвиток сільських територій за програмою «Рідне село», яка була розроблена за дорученням Президента. Ця програма, зазначив він, повинна створити умови для стимулювання економічних, соціально орієнтованих процесів на селі.

У новий херсонський комбайн інвестували німці. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Як наголосив Віктор Янукович у своєму виступі, цього року у виставці беруть участь понад 1400 компаній, 120 тисяч відвідувачів та іноземні учасники з 17 країн, зокрема Росії, Білорусі, Італії, Німеччини, Індії, Китаю, США, Туреччини та Великобританії.

«Сьогоднішній захід дає нам нагоду оцінити власні здобутки, а також показати закордонним гостям могутній потенціал аграрного сектору України, який поступово розкривається», — передає слова Президента його прес-служба.

Віктор Янукович висловив переконання, що сьогоднішній захід, який демонструє найсучасніші досягнення вітчизняного сільського господарства та наших іноземних партнерів, сприятиме зміцненню авторитету України на міжнародній арені. «Сподіваюся, що участь провідних підприємств агропромислового комплексу України в ньому дасть змогу розширити їх ділові стосунки та вийти на нові обрії міжнародної співпраці», — зазначив глава держави.

Говорячи про вітчизняне сільське господарство, Віктор Янукович наголосив, що передусім ми маємо зосередити зусилля на відпрацюванні нових підходів державної політики у сфері розвитку агропромислового комплексу та сільської місцевості. «Ми повинні активно впроваджувати інноваційні технології у виробництво та здійснити технічне переоснащення галузі. Це дасть змогу істотно підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції на світовому ринку», — заявив він.

На переконання глави держави, сільськогосподарське виробництво має стати під∂рунтям соціального зростання у регіонах та основою добробуту селян. «Стимулювання сільськогосподарського кооперативного руху залишається основним способом і правильним шляхом формування заможного потужного середнього класу на селі», — підкреслив Президент.

За його словами, актуальним залишається питання забезпечення передбачуваності аграрної політики, особливо в частині надання державної фінансової підтримки. «Аграрії мають чітко розуміти та знати, на яку саме підтримку від держави вони можуть розраховувати при реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних галузях сільськогосподарського виробництва, насамперед у тваринництві», — наголосив Віктор Янукович та додав, що розпочата робота з дерегуляції господарської діяльності та створення сприятливого бізнес-середовища триватиме й надалі.

Говорив Президент і про необхідність постійної уваги до актуальних проблем розвитку сільських територій: «Слід постійно приділяти виняткову увагу соціально-економічному розвитку сільських територій, гарантуванню соціальних стандартів та підвищенню якості життя українських селян». Глава держави зазначив, що необхідно зробити все можливе для забезпечення належного рівня надання медичних та освітніх послуг, поліпшення водопостачання, транспортного сполучення, розбудови повноцінної та якісної соціальної інфраструктури на селі.

Після виступу Віктор Янукович поспілкувався з учасниками виставки та оглянув зразки продукції Херсонського машинобудівного заводу, зокрема зернові комбайни, які вироблені в Україні за інвестиційним українсько-німецьким проектом.

ДОВІДКА «УК»

ХХV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2013» триватиме 22—25 травня у Національному комплексі «Експоцентр України». Експозиція найбільшого виставкового заходу України у сфері агрокомплексу займає дев’ять павільйонів та відкриту площу. Цього року у виставці беруть участь представники 17 країн світу, зокрема Білорусі, Данії, Індії, Італії, Китаю, Люксембургу, Німеччини, Польщі, Росії, Словаччини, США, Туреччини, України, Чехії.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»