ТАЛАНТИ

У державі готується спеціальна програма розвитку дитячо-юнацької творчості

Традиційно о цій порі Президент Віктор Янукович відвідав ІІІ Всеукраїнську виставку-звіт дитячої творчості «Країна юних майстрів», що експонується в Київському палаці дітей та юнацтва.

На виставці глава держави оглянув тематичні стенди «Місто мистецтв», «Місто конструкторів та винахідників», «Місто науки», «Місто юннатів» та «Місто мандрівників». Юні учасники продемонстрували Вікторові Януковичу свої картини, скульптури, вишивки, моделі машин і літаків, а також розповіли про наукові роботи й винаходи.

Спілкуючись із дітьми, Президент нагадав, що вже третій рік поспіль відвідує «Країну юних майстрів». І, маючи таку нагоду, оскільки цей рік у нашій державі проголошено роком дитячої творчості, Президент пообіцяв ініціювати розробку програми розвитку дитячої та юнацької творчості.

Спільну мову з дітьми Віктор Янукович знайшов без проблем. Фото Михайла МAРКIВA

«Кожного року залишаю цю виставку з враженням того, що мої старі знайомі не тільки підросли, а й стали більш винахідливими, більш творчо підготовленими. І я скажу, що раз по раз ще з кращим настроєм я вас зустрічаю. Це приємно. Але хотів би вам його ще трошки покращити. Ми в цьому році обов’язково підготуємо спеціальну програму розвитку юнацької та дитячої творчості», — конкретизував Президент.

Він наголосив, що цією програмою також буде передбачено створення умов для роботи вчителів, повідомляє прес-служба Президента.

«Я вважаю, що ми зобов’язані створити всі умови, щоб і надалі ваша творчість підростала, щоб вона дорослішала разом з вами. Це дає нам надію на майбутнє, — з оптимізмом підкреслив Віктор Янукович. — У цій програмі буде передбачено створення всіх умов для вчителів, для тих людей, хто вам передає це натхнення творіння, хто передає вам цю енергію, яка втілюється у вас, у ваших талантах, які заклала вам природа, Господь Бог і ваші батьки».

У свою чергу діти із судномодельного клубу «Нептун» подарували високому гостеві власноруч виготовлену модель пароплава «Урі» зразка 1907 року. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»