ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

На старті другого кола чинний чемпіон країни зазнав першої поразки
 

Сьогодні «Шахтар» зіграє матч п’ятого туру Ліги чемпіонів проти данського «Норшелланда». Якщо гірники переможуть, а в паралельній зустрічі між «Ювентусом» і «Челсі» не буде зафіксовано нічиєї, команда Мірчі Луческу забезпечить собі путівку до  1/8 фіналу.

Перед відльотом у Скандинавію Андрій П’ятов та його партнери втрапили під холодний душ у поєдинку з київським «Арсеналом». Під час передматчевої установки наставник гостей висловив припущення, що його підопічні у внутрішній першості можуть програти лише тоді, коли гратимуть удесятьох. На стадіоні імені Валерія Лобановського сталося саме так.

За фол останньої надії арбітр вилучив із поля центрального захисника Ярослава Ракицького. Однак це трапилося вже тоді, коли лідер першості поступався «канонірам». Ефектну кра?пку прекрасним ударом поставив Сандро Кобахідзе на третій компенсованій хвилині — 0:2. Так у столиці перервалася рекордна для чемпіонатів України переможна серія помаранчево-чорних, яка складалася з 24 ігор. Востаннє гірники поступалися торік 23 жовтня  1:2 харківському «Металісту».

— «Шахтар» — швидка команда, одна з найкращих за цим показником у Європі, — прокоментував головну сенсацію туру наставник киян Леонід Кучук. — У нашій зустрічі  м’яч більше контролювали гості, але нам вдавалася гостра гра.

До речі. Учора відбулася зустріч керівництва Федерації футболу України з Андрієм Шевченком.

— Виступати протягом багатьох років за національну збірну України було для мене великою честю, — повідомив прес-службі ФФУ кандидат номер 1 на посаду головного тренера національної дружини. — Саме з цією командою в мене пов’язано чимало незабутніх матчів та яскравих емоцій. Вважаю, що можливість очолити збірну України є дещо поспішним кроком для мене. Впевнений, що в нашої команди є шанси потрапити до  фінальної  частини чемпіонату світу-2014.

Зі свого боку завжди готовий підтримати збірну на шляху здобуття максимальних результатів.

Кобахідзе (праворуч) — один з героїв київського матчу. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 16 тур

Іллічівець — Металіст — 0:2 
Голи: Крістальдо (10, 58)

Таврія — Дніпро — 1:2  
Голи: Фещук (61) — Калиніч (74), Джуліано (80)

Металург З — Зоря — 0:0

Металург Д — Динамо — 1:0
Гол: Дімітров (71)

Арсенал — Шахтар — 2:0
Голи: Шацьких (34), Кобахідзе (90+3) Вилучення: Ракицький (48)

Кривбас — Ворскла — 3:2
Голи: Антонов (30, 53), Прийомов (57) — Янузі (52), Безус (83)

Карпати — Волинь — 2:0
Голи: Лукас (1), Кенія (65)

Говерла — Чорноморець — 1:1
Голи: Лопес (57) — Політило (72)

Лідери: Шахтар — 45 очок, Дніпро — 34, Динамо — 31, Металіст — 30, Чорноморець — 24, Арсенал — 23.

Бомбардири: Генріх Мхітарян (Шахтар) — 16 м’ячів

Браун Ідейє (Динамо) — 10

Лукас (Карпати) — 8