НОВОБУДОВА. Прем’єр-міністр Микола Азаров учора взяв участь у церемонії закладання капсули на місці будівництва спортивно-розважального комплексу «Київ-Арена». Його зводитимуть для проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

«У нас сьогодні радісний день: розпочинається будівництво багатофункціонального спортивно-розважального комплексу, якого так потребує наша столиця. Ми взяли курс на те, щоб такі комплекси, які буде збудовано практично в усіх великих містах, стали центрами для проведення різноманітних спортивних і культурних заходів, концертів, наукових конференцій тощо», — сказав глава уряду.

Велика будова починається із символічної капсули. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

Водночас Микола Азаров закликав будівельників зводити цю спортивну споруду швидко і якісно: «На початку 2015 року я сподіваюся разом із вами перерізати стрічку і відкрити цей багатофункціональний комплекс», — зазначив він і окремо додав, що цей комплекс розташований у зручному місці — на перетині багатьох транспортних магістралей столиці.

Як передає слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, «Київ-Арена» будуватиметься за рахунок інвестиційних ресурсів без залучення бюджетних коштів.

До слова, проект будівництва спортивно-розважального центру затверджено на початку цього року. Унікальний зал-трансформер під час концертних заходів розрахований на 20 тисяч глядачів, за баскетболом зможуть спостерігати 17,4 тисячі вболівальників, а для шанувальників хокею буде 15,34 тисячі місць. А час, необхідний для трансформації арени з одного формату в інший, становитиме лише 12 годин. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»