ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Лише чотири клуби пройшли стартовий відрізок без поразок 

Зазвичай, на початку сезону грою «Дніпра» можна хіба що милуватися. Скажімо, минулого літа Роман Зозуля з партнерами буквально змітали суперників із зеленого газону. Під гарячу руку підопічних Хуанде Рамоса потрапили навіть головні претенденти на участь у чемпіонській гонці — київське «Динамо» і «Металіст». Матч проти команди Мирона Маркевича спеціалісти і журналісти назвали кращим для дніпропетровців у сезоні 2012—2013.

Майбутній віце-чемпіон на «Дніпро-Арені» був переграний за всіма статтями з рахунком  2:0. На той час припадає і рекордна для двох Євгенів — Селезньова і Коноплянки — безпрограшна серія в чемпіонаті країни — 11 перемог і п’ять нічиїх. Неприємності для дніпропетровців почалися у весняній частині першості, після чого вони скотилися на звичне для себе останнім часом четверте місце Прем’єр-ліги.

Цьогоріч постійний учасник Ліги Європи різко пригальмував напрочуд рано. Перший серйозний іспит чекав на нього лише у сьомому турі, коли у Дніпропетровськ мав завітати «Шахтар». Але незапланованих втрат потенціальний лідер зазнав уже наприкінці липня. «Дніпро» програв у рідних стінах  десятому клубу за підсумками минулого сезону.

Динамівський новачок Мбокані (ліворуч) не йде з поля без забитих м’ячів. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

— У матчі проти «Зорі» ми домінували, йшли вперед, створювали моменти,  але поступилися, — спантеличено повідомив журналістам після фінального свистка Хуанде Рамос. — Дивний вийшов матч: гості забили три м’ячі, двічі пробивши по воротах. Ми доклали зусиль, щоб зрівняти рахунок. Зробили це, але знову пропустили після моменту, де, припускаю, був офсайд.

Три перемоги поспіль здобули в липні футболісти «Металіста». Сьогодні Марко Девіч з партнерами зіграють у Салоніках перший матч кваліфікації до Ліги чемпіонів. Суперник віце-чемпіонів України — грецький клуб ПАОК. Матч-відповідь відбудеться в Харкові 7 серпня.

Одеський «Чорноморець» у 3-му кваліфікаційному раунді зіграє з белградською «Црвеною Звездою». Чинний віце-чемпіон Сербії у попередньому раунді пройшов ісландський «Вестманнаейя». 

Суперник донецького «Металурга» — албанський «Кукес». Маловідомий албанський клуб з однойменного міста став другим у своєму чемпіонаті минулого сезону. У попередньому раунді він залишив за бортом Ліги Європи боснійську команду «Сараєво».

Ці матчі відбудуться 1 і 8 серпня.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 3-й тур

Металіст — Іллічівець — 2:0
Голи: Девіч (51, 80)

Карпати — Арсенал — 0:2
Голи: Шацьких (54, з пенальті), Адійя (64)

Ворскла — Металург Д — 1:2
Голи: Сапай (89) — Даніло (32), О’Ді (49)

Дніпро — Зоря — 1:3 
Голи: Матеус (37)  — Бойко (4, автогол), Каменюка (56), Даніло (78)

Металург З — Волинь — 3:0
Голи: Годін (3, з пенальті), Штурко (31), Рудика (41)

Таврія — Говерла — 1:3
Голи: Фещук (13) — Трухін (2, 13), Балафас (84)

Шахтар — Чорноморець — 1:0
Гол: Коста (72)

Динамо — Севастополь — 2:0 
Голи: Аруна (14), Мбокані (51)

Лідери: Шахтар, Металіст — по 9 очок, Зоря, Динамо — по 7, Дніпро — 6.

Бомбардири:

Мбокані (Динамо) — 4 м’ячі

Девіч (Металіст) — 3