Наприкінці минулого тижня відбулися матчі 1/16 фіналу розіграшу Кубка України сезону 2014/2015 років. За результатами запеклих футбольних баталій цієї стадії, одразу чотири клуби елітного дивізіону склали зброю у боротьбі за почесний трофей. Харківський «Металіст», львівські «Карпати», запорізький «Металург» і ужгородська «Говерла» не витримали конкуренції у протистояннях з представниками Першої ліги.

Багаторічний бронзовий призер чемпіонату України «Металіст», який нині переживає перебудову команди, несподівано зазнав поразки на центральному міському стадіоні Миколаєва. Однойменний місцевий клуб не побоявся суперника з іменем і завдяки дублю Берка здобув бажаний результат. Команда Олександра Севідова зуміла відповісти лише влучним ударом Льопи у середині першого тайму — 2:1.

Миколаївці довели: в кубкових матчах авторитетів не бояться. Фото Укрiнформу

Упевненішу перемогу святкував «Тернопіль», який перед рідними вболівальниками тричі вразив ворота «Металурга». Господарям допоміг швидкий гол, яким на 3-й хвилині відзначився Полянчук. Запорізькому колективу вдалося відквитати м’яч, забивши гол «у роздягальню». Але навіть влучний постріл Жураховського цього вечора не допоміг «Металургові». Тернополяни провели ударну п’ятихвилинку в середині другого тайму, впродовж якої Курило і Богданов зняли питання щодо переможця цієї дуелі — 3:1.

Ніщо не віщувало біди для «Говерли» у виїзному матчі із харківським «Геліосом». Ужгородці гідно протистояли «сонячним» в очній кубковій грі й мали непогані шанси на здобуття позитивного результату. Але у футболі потрібно грати до фінального свистка, що і довели представники Першої ліги. Вже на четвертій компенсованій арбітром до основного часу хвилині зустрічі Чередніченко здобув перемогу «Геліосу» — 1:0.

Ще один представник Прем’єр-ліги став жертвою футбольної лотереї. «Карпати» зазнали поразки у Кіровограді, поступившись у серії післяматчевих пенальті місцевій «Зірці». Цікаво, що львів’яни вели в рахунку після 50-ї хвилини, коли Чачуа змусив Поштаренка капітулювати. «Зірка» відігралася вже під кінець матчу, паритет у протистоянні встановив невідпорний постріл Загальського. Всі удари з 11-метрової позначки були влучними, окрім найпершої спроби у виконанні Даушвілі — 5:4 на користь господарів, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

ТАБЛО «УК»

Інші результати 1/16 фіналу  Кубка України:

Черкаський Дніпро (Черкаси) — Сталь (Дніпродзержинськ) — 1:3

Десна (Чернігів) — Ворскла (Полтава) — 1:1 (по пенальті — 2:4)

Балкани (с. Зоря Одеської області) — Дніпро (Дніпропетровськ) — 0:1

Мир (Горностаївка) — Чорноморець (Одеса) — 0:2

Арсенал-Київ — Шахтар (Донецьк) — 0:3

Суми — Оболонь-Бровар (Київ) — 0:1

Авангард (Краматорськ) — Олександрія — 1:3

Гірник (Кривий Ріг) — Іллічівець (Маріуполь) — 3:0

Нафтовик-Укрнафта (Охтирка) — Олімпік (Донецьк) — 0:2

Гірник-Спорт (Комсомольськ) — Динамо (Київ) — 0:6

Інгулець (смт Петрове Кіровоградської області) — Волинь (Луцьк) — 0:2

Кристал (Херсон) — Зоря (Луганськ) — 0:5

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»