ІНІЦІАТИВА

 У зверненні до глав урядів країн світу артеківці просять звернути увагу на дитячі проблеми

 

Учасники 9-го Міжнародного дитячого фестивалю "Змінимо світ на краще", який пройшов у "Артеку", члени української делегації Генасамблеї Міжнародної громадської організації "Всесвітня дитяча ліга націй" у Будинку уряду вручили Миколі Азарову лист-звернення до Генасамблеї ООН та глав урядів країн світу.

13-річні юнаки та дівчата переймаються проблемами недотримання положень Конвенції ООН про права дитини в різних країнах, погіршення екології планети, расизму та рабства, міжнародних, військових конфліктів, рівних прав та можливостей для дітей з вадами здоров'я. Активісти виступають за створення ефективної міжнародної системи обміну досвідом, проведення заходів з метою розвитку дружби між дітьми різних країн.

"Якщо ви таке звернення склали, то ви вже небайдужі люди", - наголосив Микола Азаров. І пообіцяв - уряд приділятиме значну увагу оздоровчому центру "Артек" та дитячому руху. "Виховуйте у собі цілеспрямованість, намагайтеся по життю пробиватися самі. У вас є всі можливості у 12-13 років вивчити іноземні мови. Судіть самі, коли людина знає принаймні дві мови, вона вже не пропаде", - порадив Прем'єр.

Глава уряду підтримав ініціативу дітей щодо збільшення кількості путівок, які купуватимуться за державний рахунок, для дітей-сиріт і вихованців дитбудинків й інтернатів. Крім того, доручив Міністерству освіти і науки виділити кошти на створення сайту для української делегації Всесвітньої дитячої ліги націй, збільшити кількість гуртків та шкіл зі спеціалізованою освітою.

Микола Азаров вручив членам дитячої делегації годинники та книжки. А вони на спогад про зустріч подарували йому ляльку та запрошення на спектакль у Палац дітей та юнацтва.