ФУТБОЛ

«Чорноморець» і донецький «Металург» із різним настроєм готуватимуться до матчів-відповідей 

Країна, яка делегує на євроарену шість найсильніших клубів, повинна, як мінімум, зберегти своїх представників до вирішального раунду кваліфікації. З таким твердженням цілком погоджуються футболісти «Чорноморця». На старті Ліги Європи вони не без пригод обіграли за сумою двох матчів сусідів — «Дачію» з Кишинева. Далі для підопічних Романа Григорчука жереб обрав набагато більш кваліфікованого суперника.

Варто нагадати, що «Црвена Звезда» — один із двох клубів Східної Європи, якому вдавалося свого часу вигравати Кубок чемпіонів і Міжконтинентальний кубок. Зважаючи на це, тренерський штаб одеситів пішов на неординарний крок. У матчі третього туру Прем’єр-ліги проти донецького «Шахтаря» гості залишили на лаві запасних своїх ключових виконавців — Маркуса Бергера, Джа Джедже, Павла Кутаса і Олексія Гая. Гравці, які замінили лідерів, гідно протистояли чемпіонам країни, пропустивши єдиний м’яч після неоднозначного рішення арбітра.

У свою чергу екс-півзахисник гірників Олексій Гай, який у міжсезоння перебрався з Донецька до Одеси, відмінно провів зустріч проти балканців. Наприкінці першого тайму він організував вихід сам на сам із воротарем сербів форварда Джедже, який елегантно перекинув м’яч у сітку воріт. Наприкінці поєдинку одесити з пенальті встановили остаточний рахунок — 3:1. Відзначився ще один новачок — Олексій Антонов, який минулий сезон провів у «Кривбасі». 

А ось новини з Тирани пізно ввечері буквально шокували уболівальників. П’ята команда країни — донецький «Металург» — програв невідомому албанському клубу «Кукес». Останні півгодини матчу гості грали в меншості: з поля був вилучений гравець збірної України Микола Морозюк.

— Ми пропустили два м’ячі після розіграшу стандартних положень, — сумно констатував сенсаційний результат наставник гостей Юрій Максимов. — Це урок для нас. У Донецьку намагатимемося взяти реванш.

Захисник одеситів Сантана вчасно заробив пенальті. Фото з сайту ФК «Чорноморець»

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи 3-й кваліфікаційний раунд

«Чорноморець» (Україна) — «Црвена звезда» (Сербія) — 3:1
Голи:
Рієра (33), Джедже (39), Антонов (77, пенальті) — Савічевіч (59)

«Кукес» (Албанія) — «Металург» Д (Україна) — 2:0 
Голи:
Малакарне (6), Малота (84) Вилучення: Морозюк

«Динамо» (Білорусь) — «Трабзонспор» (Туреччина) — 0:1 

«Рандерс» (Данія) — «Рубін» (Росія) — 1:2

«Севілья» (Іспанія) — «Младость» (Чорногорія) — 3:0 
Голи: 
Бакка (19), Перотта (8, з пенальті), Карікко (90)

Сент-Етьєн (Франція) – Мілсамі (Молдова) — 3:0
Голи:
Брандао (3. 21, 82)

Широкі Брієг (Боснія і Герцеговіна) – Удінезе (Італія) — 1:3
Голи:
Коріч (77) — Ді Натале (16), Муріель (31, 39)

Шленськ (Польща) – Брюгге (Бельгія) — 1:0
Гол:
Плаку (65)

Ешторіл (Португалія) — Хапоель (Рамат-Ган, Ізраїль) — 0:0

Хайдук (Хорватія) — Діла Горі (Грузія) — 0:1 
Гол:
Ілурідзе (24)

Матчі-відповіді відбудуться 8 серпня.