Ще кілька років тому важко було повірити, що одним із центральних матчів осінньої частини чемпіонату буде  гра   «Дніпро» — «Металіст». Адже протягом десятиріч у вітчизняному футболі підвищену увагу, як правило, викликали зустрічі за участю двох фаворитів — донецького «Шахтаря» і київського «Динамо».

Стосунки між новими лідерами Прем’єр-ліги із самого початку складалися непросто. Ще напередодні гри офіційний сайт дніпропетровців розпочав психологічну атаку на суперників щодо кількості легіонерів, які можуть одночасно перебувати на полі. Як відомо, серед ключових виконавців Мирона Маркевича лише один гравець народився в нашій країні — захисник Павло Ксенз. Троє інших, які прийняли українське громадянство, — воротар Володимир Дишленкович і форвард Марко Девіч — вихованці сербського футболу, опорний півзахисник Едмар опановував ази гри у Бразилії.

У відповідь харків’яни заявили, що їхні опоненти не бачили медалей українського чемпіонату 10 років, і порадили перемагати на полі, а не в кабінетах і судах. Останнє слово у цій заочній дискусії лишилося за господарями «Дніпро Арени». Учасник нинішнього розіграшу Ліги Європи нагадав: згідно з нещодавнім рішення спортивного арбітражного суду Лозанни, бронзові медалі сезону 2007/2008 слід відібрати у «Металіста» і передати дніпропетровським футболістам.

Зрозуміло, що після такої розвідки боєм градус недільного протистояння на «Дніпро Арені» зашкалював. Перший тайм повністю виправдав сподівання уболівальників. Три забиті м’ячі, максимальна інтенсивність гри, висока індивідуальна майстерність лідерів двох команд — усе це перетворило зустріч у Дніпропетровську на поєдинок європейського рівня. На жаль, усе зіпсували зовсім нефутбольні обставини: на стадіоні, який свого часу претендував на проведення Євро-2012, зникло освітлення.  

— Таке порушення — не форс-мажор, — йдеться у відкритому листі харків’ян, адресованому громадськості, ФФУ та Прем’єр-лізі.

Дніпропетровцям слід зарахувати технічну поразку. Адже перегравання або догравання матчу неможливі, бо вже 7 жовтня гравці обох команд мають вирушити до табору національних збірних.

У підсумку Дирекція Прем’єр-ліги вирішила: матч дограватиметься з другого тайму.

Перший тайм залишився за «Дніпром» — 2:1. Фото УНIAН

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга, 12 тур

Динамо — Металург Д — 9:1
Голи: Ярмоленко (20, 66), Ленс (27, 63), Беланда (48, 73, 75), Аруна (70),   Мбокані (89) — Лазич (40).

Металург З — Карпати — 1:3
Голи: Шевчук (90) — Зеньов (46, 77), Бартулович (54)

Севастополь — Іллічівець — 0:1
Гол: Федотов (44)

Шахтар — Арсенал — 7:0
Голи: Феррейра (11, 49, 54,), Тейшейра (43, 44), Едуардо (58), Ісмаїлі (63)

Таврія — Ворскла — 0:1
Гол: Аксьонов (81, автогол)

Говерла — Зоря – 0:0

Чорноморець — Волинь — 0:0

Матч Дніпро — Металіст не закінчено з технічних причин.