ТАЛАНТИ

На міжнародному конкурсі виконавців «Нова хвиля» в Юрмалі  ІІІ місце і приз глядацьких симпатій дісталися Марії  Яремчук
 

У курортному містечку Юрмалі завершився ХІ Міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля». Українська учасниця Марія Яремчук посіла третє місце і отримала грошову винагороду 20 тисяч євро. Їй дістався і приз глядацьких симпатій. Перемога — у співачки з Росії Niloo, якій вручили 50 тисяч євро. Друге місце виборов молодий виконавець з Італії Констанцо Дель Пінто, його винагорода становить 30 тисяч євро.

Українські вокалісти традиційно лідирують у цьому популярному конкурсі, який для багатьох став трампліном у професійне життя на сцені. Не стала винятком і 18-річна донька славетного Назарія Яремчука Марія, яка першого дня змагання, набравши найбільшу кількість балів і ставши лідером, настільки впевнено заявила про себе, що її називали однією з найбільш імовірних претенденток на перемогу.

Подейкували, що її шанси на перемогу зумовлені певним «блатом». На неї «працювало» ім’я батька — відомого співака Назарія Яремчука, з яким свого часу дружив метр конкурсу Ігор Крутой. І навіть якщо той особисто запросив дівчину на відбір для участі у конкурсі, то це не було авантюрою майстра. Адже Марія Яремчук брала участь у телевізійному проекті «Голос країни-2», де продемонструвала свої вокальні можливості, артистичність, уміння змагатися і боротися за перемогу. Її тренером на проекті був Олександр Пономарьов, який і  розгледів у дівчині родзинку.

Закидали Марійці й те, що судді телепроекту Костянтин Меладзе та Валерія теж знають її й сприятимуть просуванню. Та попри це, усі погодилися з тим, що перемогу першого дня конкурсу вокалістка «виспівала» чесно.  Її виступ високо оцінив маестро Раймонд Паулс, зазначивши, що в Україні з голосами все гаразд. Але дівчина «взяла» суддів і глядачів, окрім хорошого вокалу, ще й неабиякими акторськими даними. Кокетство, своєчасно, на останніх акордах пісні, кинутий у бік суддів погляд, сповнений болю і благання, теж зробили свою справу. А ще виграшний образ — стильний і жіночний, стриманий і зворушливий водночас. Тож і симпатії глядачів теж було завойовано вміло і майстерно.

Марійка Яремчук виконала у конкурсі український хіт «Водограй» та Homeless з репертуару Леони Льюіс.

ДОСЬЄ «УК»

Марія ЯРЕМЧУК. Фіналістка телепроекту «Голос країни». Закінчила Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтва, відділення естрадного співу. Студентка Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, факультету міжнародних відносин. Донька народного артиста України Назарія Яремчука.