Роботи з реконструкції басейну, розпочаті в 2007 році, було призупинено в 2009-му у зв’язку з нестачею фінансування. На той час будівельна готовність об’єкта становила 16%. Для завершення робіт 2011 року уряд виділив 13 мільйонів гривень, у 2012-му — 10 мільйонів гривень, а також торік — 10 мільйонів гривень. Після реконструкції басейн є спортивною спорудою, що дає змогу проводити спортивні змагання та тренування олімпійців, паралімпійців, а також навчання дітей плаванню.

Новий басейн стане запорукою успішних стартів. Фото з Урядового порталу

«Надзвичайно приємно, що, незважаючи на досить непрості економічні умови, ми в країні вводимо в експлуатацію такі надзвичайно важливі об’єкти. Вони потрібні не тільки олімпійцям, а й для дітей та молоді», — наголосив глава уряду Микола Азаров на відкритті спортивного об’єкта.

Крім того, він зауважив, що, зводячи барикади, неможливо забезпечити економічний розвиток країни. «Від барикад у нашій країні не добавиться ні хліба, ні м’яса, ні басейнів, ні інших важливих соціальних споруд. Будуть тільки збитки та руйнування — це ми повинні зрозуміти.  Все у наших руках, якщо ми хочемо для себе гарного життя, значить, перш за все, ми повинні працювати над створенням відповідних умов. Це проста істина. Будемо базікати, звинувачувати одне одного — нічого доброго у нашій країні не буде», — підкреслив Прем’єр-міністр.

У цьому контексті він, зокрема, наголосив, що саме громадськість має брати активну участь у формуванні місцевих бюджетів, для чого потрібно розробити відповідний механізм. «Нам необхідно віднайти такі механізми, які дадуть змогу громадськості брати участь у розробці бюджетів, щоб ми справді робили бюджети для людей», — цитує слова глави уряду Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»