Нещодавно інтернет «порвала новина», яку розровсюдили російські ЗМІ. У ній з посиланням на джерела у правоохоронних органах РФ ішлося, що невідомі викрали з позашляховика Mitsubishi Outlander однієї з прибиральниць Газпрому жіночу сумочку Lady Dior зі шкіри крокодила вартістю приблизно 300 тисяч рублів.

Пізніше в московському відділенні французького бренда заявили, що насправді вартість викраденого аксесуара технічної працівниці російського газового монополіста становить понад два мільйони рублів (26 тисяч доларів).

Подібну на цю сумочку від Lady Dior викрали у прибиральниці Газпрому. Фото надане автором

За словами потерпілої, у сумочці були її документи і невелика сума грошей. При цьому звідки у простої прибиральниці така дорога річ, не уточнюється.

Жіноча сумка – важливий аксесуар слабкої половини, без якого образ сучасної жінки не завершений. Враження оточуючих від красивої сукні, чудової зачіски і шикарного макіяжу може зіпсувати неграмотно підібрана сумочка чи клатч. Як правильно підібрати жіночу сумочку, читайте далі на сайті UniMart.

Ми знайшли інформацію про найдорожчі в світі жіночі сумочки. Сподіваємося, що і нашим читачам це буде цікаво. 

ТОП-5 НАЙДРОЖЧИХ ЖІНОЧИХ СУМОЧОК У СВІТІ 

Діамантове серце для королев і принцес

Перше місце: У 2010 році творіння всесвітньо відомого будинку Mouaw, сумочка The Mouawad 1001 Nights Diamond Purse, увійшло до Книги рекордів Гіннесса як найдорожчий у світі жіночий ексесуар вартістю 3,8 мільйона доларів. Сумочка має форму серця, її виготовлено вручну із 18-каратного золота і 4 тисяч 517 діамантів (4 тисячі 356 – безбарвні, 105 – жовті, 56 –рожеві) загальна вага діамантів – 381,92 карата. Для створення ювелірного шедевра та втілення в життя ідеї Роберта Моуада десяти майстрам компанії знадобилося понад чотири місяці. Над діамантовим серцем вони безперервно працювали 1100 годин.

Діамантова розкіш з подвійним серцем. Фото надане автором.

І платинова сумочка, і діамантовий кулон

На другому місці – сумочка Ginza Tanaka Platinum Handbag. Цей розкішний аксесуар, аналогів якому немає в світі, створив геніальний японський дизайнер, Гінза Танака. Сумку виготовлено в єдиному екземплярі з чистої платини, її інкрустовано 2 тисячами 182-а безбарвними діамантами, загальна вага коштовностей – 208 карат. Цей жіночий скарб вирізняється ще й тим, що всі його коштовні камені можна тимчасово зняти і носити як окремі прикраси. Так, всипаний діамантами ремінець сумки перетворюється на елегантне кольє або браслет, а розташований в центрі коштовний мінерал вагою 8 карат, обрамлений дрібнішими діамантами, – на кулон або брошку. У 2008 році неперевершений аксесуар продали за суму, яка вражає, – 1,9 мільйона доларів.

«Ковчег достатку» від японського дизайнера. Фото надане автором.

13 сестричок-близничок

Третє місце: Chanel Diamond Forever classic bag – класична сумка знаменитого модного будинку, виготовлена з крокодилової шкіри і прикрашена розсипом з 334 діамантів загальною вагою 3,56 карата. Інкрустовані коштовними каменями застібка і елемент ручки елегантного аксесуара від Chanel покриті 18-каратним білим золотом. Усього було виготовлено лише 13 примірників цієї ексклюзивної моделі, п’ять з яких знайшли власниць у США. Вартість Diamond Forever становить 261 тисячу доларів.

Клатч для голлівудських зірок

На четвертому місці – робота відомого американського дизайнера Lana Marks Cleopatra Clutch. Клатч виготовлено з білої крокодилової шкіри. В елегантного аксесуара застібка із 18-каратного жовтого золота, інкрустована 776-а безбарвними діамантами. У 2007 році на церемонії вручення премії «Оскар» на червоній килимовій доріжці з Lana Marks Cleopatra Clutch з’явилась актриса Хелен Міррен. Оцінюється цей виріб у 250 тисяч доларів.

Актриса Хелен Міррен тримає в руці клатч за чверть мільйона доларів. Фото надане автором

Сумка Біркін мала двох господинь

П’яте місце: Hermès Crocodile Birkin bag – сумка з глянцевої червоної крокодилової шкіри із деталями з 18-каратного білого золота з інкрустацією діамантами. У 2011 році на аукціоні в Далласі (штат Техас), невідомий покупець придбав цей розкішний аксесуар за 203 150 доларів. Спочатку сумка Біркін, придбана у 2006 році, належала багатій жінці з Флориди, , але після того, як у Hermès їй запропонували такий самий варіант сумки чорного кольору, вона вирішила продати стару модель через аукціонний будинок.

Червону сумочку Birkin купили на аукціоні. Фото надане автором

І що тут скажеш про скромну сумочку прибиральниці Газпрому вартістю 26 тисяч доларів? У порівнянні з коштовними аксесуарами найбагатших жінок світу, вона й справді виглядає по-жебрацьки. Але для нас, смертних, сумочка за ціною однокімнатної квартири таки вражає.

Людмила ВОЛОЩУК
для «Урядового кур’єра»